Semn de dezgheț, în prag de iarnă, pentru BVB. Un fond polonez vine în România

Florel Manu 26/10/2016 | 14:18 Ştiri
Semn de dezgheț, în prag de iarnă, pentru BVB. Un fond polonez vine în România

Unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din Polonia, Pioneer Pekao, a început să investească în instrumente financiare românești, transmite Bursa de Valori București (BVB).

Noile fonduri de investiții ale Pioneer Pekao TFI SA au optat pentru înregistrarea fiscală directă în România, încă de la finele lunii septembrie. Pioneer Pekao TFI este un administrator de fonduri care investeşte în special în companii mici şi mijlocii.

Suntem mândri și mulțumiți că unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Polonia investește acum și în România. Țara devine din ce în ce mai atractivă pentru actorii regionali și globali”, declară directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

În mai 2016, raportul publicat de banca de investiții Berenberg anunța că randamentul dividendelor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti va fi cel mai ridicat din lume, în acest an. Respectivele cifre ale randamentelor dividendelor în 2016 sunt: 7,6%, în medie, pentru indicele principal BET, 10,1% pentru companiile din domeniul energetic, 7,1% pentru sectorul de utilități și 8,6% pentru băncile incluse în indicele principal, mai transmite BVB.

 


FOTO copertă: Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.