Șeful operațiunilor locale ale Lactalis și Parmalat va conduce și afacerile Albalact

Cristina Dobreanu 04/04/2017 | 14:57 Ştiri
Șeful operațiunilor locale ale Lactalis și Parmalat va conduce și afacerile Albalact

Consiliul de Administrație al grupul Lactalis l-a numit pe Giampaolo Manzonetto (foto) în funcția de director general al Albalact România, începând cu luna aprilie.

Ca urmare a acestei numiri, Giampaolo Manzonetto, care este și director general Lactalis România și Parmalat România, va conduce, astfel, toate afacerile grupului Lactalis în România.

„Am o experiență de management îndelungată în România, timp în care am preluat frâiele unor companii aflate în momente cheie și le-am deschis noi drumuri, iar acum primesc misiunea deloc ușoară de a consolida o companie puternică”, declară Giampaolo Manzonetto, director general Lactalis România, Albalact și Parmalat.

Citiți și: După Albalact, francezii de la Lactalis pun mâna și pe Covalact

Giampaolo Manzonetto și-a început activitatea de management în echipa Parmalat Rusia în 1998, iar din 2003 a continuat în România, unde a devenit director general al Parmalat în 2007. În 2014, Giampaolo a preluat conducerea Lactalis România, LaDorna și Parmalat.

Giampaolo Manzonetto are 45 de ani și este licențiat în Economie și Afaceri la Universitatea din Parma.

De asemenea, Irina Măndoiu, director comercial Albalact, preia funcția de director general adjunct al Albalact și va conduce activitatea companiei sub directa coordonare a lui Giampaolo Manzonetto.

Citiți și: Cel mai mare jucător din piața lactatelor își consolidează poziția

Albalact are o tradiție de peste 40 de ani în industria românească și deține poziția de lider al pieței locale de lactate. Anul trecut, producătorul de lactate a intrat în grupul Lactalis, în urma unei tranzacții de 76 de milioane de euro. Lactalis este prezentă, azi, în 83 de țări de pe toate continentele și gestionează un portofoliu cu brand-uri internaționale renumite, dar și cu brand-uri locale importante.

 

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.