Șeful ANAF a demisionat

Gabriel Bucur 13/01/2017 | 11:49 Ştiri
Șeful ANAF a demisionat

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, și-a dat demisia din funcție, joi, după mai puțin de un an de mandat.

Cu câteva ore înainte de anunț, ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a declarat că evaluează performanțele conducerii ANAF. Totodată, ministrul Finanțelor îi ceruse lui Dragoș Doroș anularea controversatului formular 088, introdus în 2015, pentru a combate evaziunea în domeniul TVA.

„Nu plec din cauza scandalului legat de gaura din buget. Pur şi simplu se schimbă echipa. A fost decizia mea. Mă întorc în mediul privat de unde am venit. Este normal că atunci când se schimbă conducerea să vină oameni noi”, a declarat Dragoș Doroș, pentru agenția Mediafax.

Printre cei vehiculați în presă ca fiind posibili înlocuitori ai lui Doroș se numără actualul vicepreședinte al ANAF, Florin Tunaru, și șeful Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Ionuț Mișa.

 

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.