Se legalizează jocurile de noroc în Dubai?

NewMoney 31/05/2022 | 11:16 Ştiri
Se legalizează jocurile de noroc în Dubai?

Dacă în prezent Las Vegas (Statele Unite ale Americii) și Macau (China) ajung la cele mai mari volume de afaceri în industria jocurilor de noroc, lucrurile s-ar putea schimba în viitor.

Tot mai mulți diplomați și specialiști din industria de gambling au speculat în ultimii ani posibilitatea ca Emiratele Arabe Unite să legalizeze jocurile de noroc. Evoluția societății din această zonă face posibilă o astfel de acțiune considerată improbabilă în trecut. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, Dubai, cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite după numărul de locuitori, ar avea șanse mari să devină o nouă destinație de top pentru amatorii de jocuri de noroc.

Deși în prezent cazinourile online reprezintă o alternativă excelentă peste tot în lume, inclusiv în România, experiența dintr-un cazinou terestru are un farmec aparte. Este mult mai simplu să accesezi jocurile de noroc preferate din 2-3 click-uri, însă o seară petrecută într-o locație terestră de top va fi, de cele mai multe ori, una memorabilă.

Chiar în 2022, Ras Al Khaimah (RAK), unul dintre cele mai mici și mai puțin cunoscute dintre cele șapte emirate arabe, a anunțat că intenționează să reglementeze jocurile de noroc în unele dintre stațiuni, se arată într-un articol publicat de cazino365.ro.

Un anunț important a fost lansat de Wynn Resorts, gigant al cazinourilor din Las Vegas, care intenționează să construiască un complex pentru jocurile de noroc în insulele artificiale din zonă.

Cei dornici de destinații exotice de gambling au în prezent la dispoziție doar țări precum Liban sau Egipt, unde jocurile de noroc sunt permise. În schimb, în mod tradițional, Emiratele Arabe Unite au avut o politică fermă împotriva unor astfel de jocuri, considerate a nu rezona cu regulile islamice stricte.

Conform agenției de presă Reuters, în viitor regulile s-ar putea relaxa în Emiratele Arabe Unite în ceea ce privește domeniul de gambling, cu mențiunea că va fi la latitudinea fiecărui emirat să decidă dacă și cum să le reglementeze. În mod similar, vânzarea de alcool este interzisă în Sharjah, dar permisă în alte emirate.

De-a lungul timpului, multe evoluții importante au fost marcate la nivel social și economic în special în Dubai, ceea ce permite specialiștilor din domeniul jocurilor de noroc să estimeze că această industrie are un viitor în Emiratele Arabe Unite. În 2018, Caesars Entertainment a deschis Caesars Palace Dubai, singurul resort non-gambling al acestei companii foarte cunoscute.

Reprezentanții Caesars au declarat pentru Reuters că examinează cu atenție orice posibilitate de a oferi jocuri de noroc în Dubai și că vor deschide un cazino atunci când legea le va permite. Investiția din Dubai poate fi un indicator al așteptărilor cu privire la schimbarea de legislație în această zonă.

Tot mai important pentru turism la nivel internațional, Dubaiul are un potențial economic fantastic, fiind în continuă dezvoltare accelerată din toate punctele de vedere. Legalizarea jocurilor de noroc ar aduce cu siguranță beneficii financiare enorme pentru această zonă. „Posibilitatea legalizării jocurilor de noroc în Emiratele Arabe Unite, sub orice formă, este urmărită cu maximum de atenție de către branduri gigant precum Caesar’s sau MGM”, a spus Anthony Costa, președintele regional al Caesars Palace, care a mai precizat faptul că orice companie globală de jocuri de noroc va dori să se implice.