Școlile din Giurgiu se mută în online

NewMoney 23/03/2021 | 12:17 Ştiri
Școlile din Giurgiu se mută în online

Toate unităţile şcolare din municipiul Giurgiu au intrat, de marţi, în scenariul roşu, iar cursurile se vor desfăşura în sistem online după ce rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 6,27, doar participarea elevilor la simularea pentru Bacalaureat fiind permisă în sistem fizic.

„În zilele de 23 şi 24 martie este permisă participarea elevilor la simularea pentru examenele naţionale de Bacalaureat 2021 organizate la nivelul unităţilor de învăţământ din municipiul Giurgiu, în conformitate cu adresa nr. 118382/21.03.2021 a comandantului acţiunii – domnul secretar de stat Raed Arafat – şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu și citat de Agerpres.

Scenariul de activitate la şcolile din municipiu a fost aprobat după ce rata de incidenţă cumulativă a COVID-19 la o mie de locuitori în municipiul Giurgiu a ajuns la 6,27 şi a fost avizat de către Direcţia de Sănătate Publică şi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Dintre cele 187 de unităţi şcolare din judeţul Giurgiu, 56 se află în scenariul roşu, dintre care 30 în municipiu şi 26 în mediul rural, una se află în scenariul roşu din cauza infrastructurii, după ce tavanul unei clase de la şcoala gimnazială din Isvoarele s-a prăbuşit, 73 de unităţi şcolare se află în scenariul galben, iar 57 de şcoli se află în scenariul verde.

Autorităţile încă nu au luat decizia carantinării municipiului Giurgiu.