Ştiri

Școlile care au nevoie de calculatoare se pot înscrie până pe 2 octombrie în al doilea apel al programului Dăm Click pe România 2023

Asociația Ateliere Fără Frontiere anunță continuarea ediției din primăvară a programului Dăm Click pe România, prin care va dota cu alte 2.000 de calculatoare recondiționate unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale deficitare la acest capitol, de la nivel național.

Înscrierile au loc până pe 2 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 12 octombrie, după ce toate proiectele înscrise vor trece printr-o etapă de jurizare. Lista finală a laureaților va fi publicată pe site-ul educlick.ro.

Dăm Click pe România vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane, marginalizate pentru care tranziția către o educație digitală, potrivită prezentului, a fost îngreunată de lipsa de echipamente IT funcționale din unitățile de învățământ. Această lipsă de infrastructură duce, inevitabil, la un decalaj educațional și mai pronunțat între elevii care au acces la calculatoare și cei care nu au, cei din urmă fiind mai predispuși la un abandon timpuriu al școlii.

Calculatoarele donate prin Dăm Click pe România fac parte din procesul de economie circulară al Ateliere Fără Frontiere, prin care asociația preia echipamentele IT uzate și alte DEEE în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, cu scopul de a fi recondiționate de către angajații aflați în programul de inserție socio-profesională, cu scopul final de a fi donate către școlile din zone vulnerabile din țară.

La finalul ediției 2023, Ateliere Fără Frontiere va dota cu 4.00 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick, unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale care au nevoie de echipamente IT.

În cei 15 de activitate, asociația și partenerii săi au donat peste 25.000 de calculatoare către mai bine de 2.000 de școli din România, ajungând astfel la peste 500.000 de elevi și profesori beneficiari și reușind să digitalizeze 10% din instituțiile de învățământ de la nivel național.

 

NewMoney

Recent Posts

Demisie la vârful USR. Cătălin Drulă: Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut

Liderul USR Cătălin Drulă şi-a anunţat demisia din fruntea partidului, funcţie pe care o deţine…

5 ore ago

BNR: Rata creditelor neperformante a ajuns la 2,41%

Rata creditelor neperformante era, la finele lunii martie 2024, de 2,41%, în urcare faţă de…

6 ore ago

Cum își va crește veniturile procesatorul de lactate Artesana, după ce a pornit anul trecut o fabrică nouă și are în plan deschiderea de noi capacități de producție

Alina și Daniel Donici, fondatorii brandului Artesana, continuă să-și consolideze businessul după un 2023 în…

7 ore ago

ANM dă alerta: COD PORTOCALIU de vreme severă în jumătate de ţară

Meteorologii au emis un nou cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale, vijelii puternice şi…

7 ore ago

O familie din România a câştigat lunar în 2023 în medie 7.175 lei

O familie din România a câştigat lunar în 2023, în medie, venituri în valoare de…

8 ore ago

STS: Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secţiile de votare

Peste 1.700 de apeluri la 112 referitoare la nereguli în secţiile de votare au fost…

8 ore ago

Acest website folosește cookies