Schimbări la vârf: Takkar pleacă de la conducerea Vodafone România și preia o funcție de conducere la nivel de grup

Andreea Neferu 23/06/2017 | 11:33 Ştiri
Schimbări la vârf: Takkar pleacă de la conducerea Vodafone România și preia o funcție de conducere la nivel de grup

CEO-ul Vodafone România, Ravinder Takkar, își încheie mandatul de trei ani în fruntea subsidiarei locale a operatorului britanic și va prelua, de la mijlocul lunii iulie, funcția de președinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India, dar și de dezvoltarea businessului grupului în regiunea Africa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

Takkar a preluat șefia Vodafone România în luna mai 2014. „Am petrecut trei ani cu multe împliniri în cadrul Vodafone România și am avut oportunitatea de a consolida, alături de echipa de management și de angajații noștri, cei mai importanți piloni ai business-ului, și anume performanța rețelei, experiența clienților și stabilitatea financiară”, a spus Takkar.

Vodafone nu a anunțat cine va prelua conducerea operațiunilor locale, arătând însă că vor transmite numele acestuia ”în perioada următoare”.

Ravinder Takkar s-a alăturat Vodafone în 1994 și a deținut numeroase poziții executive, atât în Vodafone Group, cât și în companiile cu capital comun, printre care director enterprise și Director de strategie la Vodafone India, manager de dezvoltare grup pentru Vodafone Live, director tehnologie la Vizzavi, precum și alte roluri operaționale în Vodafone Spania și Vodafone Portugalia. Takkar a fost membru al board-ului Vodafone India și Indus Towers (un joint-venture între Vodafone India, Airtel și Idea). Înainte de a fi desemnat CEO și președinte al Vodafone România, el a fost CEO Vodafone Partner Markets, fiind responsabil de creșterea business-ului prin extinderea prezenței Vodafone și atragerea de noi parteneri. Înainte de a lucra pentru Vodafone, el a fost consultant de management la DMR Group.

Ravinder Takkar are 48 de ani, este cetățean american și este licențiat în informatică la Universitatea Loyola Marymount din Los Angeles.

Vodafone România a înregistrat în anul fiscal 2016-2017, încheiat la 31 martie, venituri din servicii de 707,2 milioane euro, în creştere cu 2,7% faţă de precedentul exerciţiu financiar.

Numărul de clienţi a urcat cu 320.920, la 9,441 milioane (pentru servicii mobile, servicii de voce şi Internet of Things). Din numărul total de clienţi, 8,744 milioane sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

Vodafone România, divizie a grupului britanic de comunicaţii Vodafone, este al doilea operator locală de telefonie mobilă de pe piaţă locală, după Orange.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.