Schimbare la conducerea PayU România: Elena Gheorghe îi ia locul lui Marius Costin

Andrei Dumitru 29/07/2020 | 17:20 Ştiri
Schimbare la conducerea PayU România: Elena Gheorghe îi ia locul lui Marius Costin

PayU, principalul furnizor de servicii de plată online, a anunţat miercuri că Elena Gheorghe va conduce PayU România, înlocuindu-l în funcţie pe Marius Costin, care este noul responsabil de gestionarea celor mai mari comercianţi ai grupului.

”Marius Costin, country manager PayU România din anul 2015, preia funcţia de head of EMEA High Velocity and US Global Account Team în cadrul PayU şi va fi responsabil de gestionarea celor mai mari comercianţi ai companiei, precum şi de dezvoltarea de noi parteneriate cu clienţi de acelaşi calibru. Acesta va avea în subordine echipele din EMEA şi US de Sales, Sales Engeneering şi Lead Generation. Prin această schimbare, managerul român, cu peste 17 ani de experienţă în patru industrii diferite, devine unul dintre cei mai importanţi executivi ai PayU, unul dintre cei mai importanţi jucători globali în domeniul fintech”, arată compania într-un comunicat.

Conducerea PayU România va fi preluată de Elena Gheorghe, fostul business development manager al companiei. Principalele responsabilităţi pe termen scurt şi mediu vor fi dezvoltarea portofoliului de soluţii de plată, a parteneriatelor cu platformele de e-commerce, susţinerea comercianţilor locali prin extinderea transfrontalieră şi facilitarea intrării de noi branduri internaţionale pe piaţa locală.

„Cred că responsabilitatea este una dintre cele mai importante calităţi în business. Iar noua poziţie nu este doar o mare oportunitate, cât şi un alt nivel de responsabilitate. Prezenţa noastră globală şi expertiza locală sprijină creşterea accelerată a comercianţilor. Cu o singură integrare, aceştia vor putea accesa peste 50 de pieţe cu o creştere accelerată şi 2,3 miliarde de potenţiali clienţi noi”,  declară Marius Costin, head of EMEA High Velocity and US Global Account Team PayU.

PayU România se află în topul ţărilor PayU în ceea ce priveşte creşterile de la an la an.

Prin eficientizarea operaţiunilor locale, prioritizarea segmentelor unde compania are competenţe şi adoptarea unei noi strategii, PayU România a intrat rapid în topul ţărilor PayU ce au reprezentat adevărate motoare de creştere pentru companie, arată grupul.

„Încă din primii ani de la preluarea conducerii, PayU România a înregistrat cea mai agresivă creştere procentuală din rândul ţărilor PayU EMEA. Am reuşit să ducem PayU România în topul celor mai profitabile ţări PayU”, a adăugat Marius Costin.

În ultimii cinci ani, PayU România a înregistrat creşteri constante de la an la an, ajungând ca în prezent să proceseze anual peste 28 de milioane de tranzacţii şi peste 5,7 miliarde de lei, mai mult cu 420%, respectiv 530% decât în 2015. Tot în această perioadă, numărul tranzacţiilor de Black Friday au crescut cu 790%, iar volumele procesate cu 544%.

Cine este Elena Gheorghe

Elena Gheorghe va fi responsabilă de gestionarea procesului de fuziune transfrontalieră cu compania mamă şi de gestionarea componentei de plată online pentru companiile din Grupul Naspers din regiune.

Elena Gheorghe, noul Country Manager PayU România, este de mai bine de nouă ani parte din echipa liderului pieţei de plăţi online din România. Timp de cinci ani a condus departamentul financiar din poziţia de Finance Manager, ca din 2016 să ocupe poziţia de business development manager.

Ea a fost responsabilă de implementarea de noi metode şi modele de business cu 14 instituţii financiare din România, Ungaria şi Bulgaria şi de gestionarea componentei de plăţi online a companiilor din grupul Naspers din regiune (eMAG, Fashion Days, Depanero, OLX, PC Garage, Sameday, Tazz by eMAG).

Alături de cei mai importanţi jucători din domeniul financiar şi e-commerce, Elena Gheorghe a coordonat lansarea de noi produse inovatoare, printre care primul marketplace din România, serviciul Instant Money Back, VISA off-us Intallments şi PayU Online Credit.

PayU este principalul furnizor de servicii de plată online pe 18 pieţe emergente, dedicat creării unui proces de plată rapid, simplu şi eficient pentru comercianţi şi cumpărători. PayU este unul dintre cei mai mari investitori din zona fintech, cu investiţii în valoare totală de peste 1 miliard de dolari până în prezent.

Are operaţiuni locale în Asia, Europa Centrală şi de Est, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa. PayU sprijină peste 300.000 de comercianţi şi milioane de consumatori care efectuează plăţi online prin intermediul a peste 400 de metode de plată şi cu suportul a peste 3.000 de specialişti în plăti. Pieţele pe care operează PayU reprezintă o bază potenţială de aproape 2,3 miliarde de persoane şi un potenţial imens de creştere pentru comercianţi.

PayU este divizia fintech şi de plăţi online a Prosus, un grup global din domeniul online şi unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume. Prosus este listată la Euronext Amsterdam şi la JSE Limited şi este deţinută de Naspers Ltd.

În România, PayU lucrează cu parteneri precum Telekom, BlueAir, Paravion, eMAG, Flanco, UPC, Elefant.ro, Altex, Flori de Lux, Magnolia, NN Asigurari, Allianz Direct, Eventim.ro, Decathlon, Fashion Days şi alţii.