Sanofi va produce 125 milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech

NewMoney 27/01/2021 | 15:24 Ştiri
Sanofi va produce 125 milioane de vaccinuri Pfizer/BioNTech

Laboratorul francez Sanofi va produce vaccinul împotriva COVID-19 al concurenţilor săi Pfizer/BioNTech în semestrul al doilea al anului, ‘o premieră’ în sectorul farmaceutic, a afirmat Olivier Bogillot, preşedintele Sanofi France, la postul de radio RTL, apărând totodată strategia grupului său, notează agenția AFP, citată de Agerpres.ro.

Sanofi a anunţat, într-un comunicat, la o după ce o dezvăluise presei, că va da acces celor de la Pfizer şi BioNTech la liniile sale de producţie începând din vară.

Decizia intervine în contextul dificultăţilor pe care le întâmpină producătorii vaccinurilor autorizate împotriva COVID-19 în fabricaţia pe scară largă.

În aceste condiţii, Sanofi ‘va prelua ultimele etape de fabricaţie pentru a furniza peste 125 milioane de doze de vaccin COVID-19 pentru Uniunea Europeană’, arată comunicatul.

După cum a subliniat Olivier Bogillot la RTL, producţia pentru un concurent ‘este o premieră’, dar ‘miza nu este câtuşi de puţin economică, ci (este) capacitatea de a le distribui cât mai rapid posibil’.