Ştiri

Sanitas: Peste 60% dintre angajaţii în spitalele publice sunt vaccinaţi sau au fost infectaţi în ultimele 6 luni

Peste 60% dintre angajaţii din Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare, în cazul lor, poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol, potrivit Federaţiei Sanitas.

„60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%). Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a federaţiei sindicale.otrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajaţi în spitalele publice au decis să amâne, cel puţin deocamdată, vaccinarea.

Evaluarea este realizată de Federaţia Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eşantionul reprezentativ cuprinde atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021, precizează sursa citată.

Medicii, vaccinaţi în proporţie de 70%

Un procent de 68,22% dintre medici s-au vaccinat cu schema completă împotriva coronavirusului, în timp ce alţi 0,30% s-au vaccinat cu prima doză, potrivit informaţiilor publicate luni de Federaţia SANITAS din România.

Pe de altă parte, 28,42% dintre medici nu s-au vaccinat, iar alţi 2,84% au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni, aceştia din urmă dezvoltând anticorpi, astfel că ei pot amâna decizia vaccinării, se menţionează în comunicatul postat de Federaţia SANITAS pe Facebook.

„Medicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 70%! Doar 28,42% dintre medici sunt nevaccinaţi; 68,52% sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); la aceştia se adaugă aproape 3 procente medici care au trecut prin boală în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată”, se precizează în documentul citat.

Numai 0,22% dintre medici declară că au contraindicaţii la vaccinare, conform organizaţiei sindicale.

Evaluarea a fost realizată de Federaţia SANITAS pe baza datelor statistice colectate la nivelul lunii iulie din spitalele publice din România, eşantionul cuprinzând atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară, potrivit Federaţiei SANITAS.

În ceea ce priveşte numărul asistenţilor medicali vaccinaţi cu schema completă, acesta indică 54,61% din total, în timp ce alţi 0,67% au fost vaccinaţi cu prima doză.

Pe de altă parte, 40,36% dintre asistenţii medicali nu au fost vaccinaţi.

De asemenea, 4,07% dintre asistenţii medicali au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele şase luni şi „au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea, în cazul lor, mai poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol”, apreciază Federaţia SANITAS.

„Aproape 60% dintre asistenţii medicali care lucrează în spitale sunt fie vaccinaţi, fie au dezvoltat anticorpi în urma infectării cu SARS-CoV-2. Statistic, 55,28% dintre asistenţii medicali sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă, fie cu prima doză). La acestea se adaugă peste 4 procente (4,07%) asistenţi medicali care s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea, în cazul lor, mai poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. 40,36% din această categorie profesională nu s-au vaccinat, iar 0,29% declară că au contraindicaţii medicale la vaccinare”, se menţionează în comunicatul Federaţiei SANITAS.

Andrei Dumitru

Recent Posts

STUDIU. Comerţul online din România va crește în 2024 cu aproximativ 10%

Sectorul de e-commerce din România este evaluat la aproximativ 7 miliarde de euro pentru finalul…

o zi ago

Ministerul Economiei crește plafonul finanțării nerambursabile în cadrul programului Start Up Nation

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că programul Start Up Nation, va beneficia din…

o zi ago

Consiliul Concurenței dă verdictul privind evoluţia sectorului bancar

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat vineri că rezultatele investigaţiei sectoriale privind sectorul bancar…

o zi ago

Lazea (BNR): Cei care solicită noi facilităţi fiscale, salarii, ştiind bine că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă?

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă…

o zi ago

Meta Platforms, sub lupa anchetatorilor UE pentru conţinutul online

Compania Meta Platforms este vizată de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene legată de…

o zi ago

Undă verde pentru referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE

Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului privind aderarea Republicii…

2 zile ago

Acest website folosește cookies