Șandor începe lucrările la cea de-a doua clădire de birouri a Isho Timișoara. ”Cererea ridicată duce la urgentarea proiectului”

Andreea Neferu 26/03/2018 | 16:05 Ştiri
Șandor începe lucrările la cea de-a doua clădire de birouri a Isho Timișoara. ”Cererea ridicată duce la urgentarea proiectului”

Mulberry Development, compania de dezvoltare imobiliară a timișoreanului Ovidiu Șandor, vrea să demareze în săptămânile următoare a doua etapă a proiectului de birouri din viitorul ansamblu imobiliar Isho din Timișoara.

Cea de-a doua fază a birourilor Isho cuprinde 18.000 de metri pătrați închiriabili, iar finalizarea lucrărilor este estimată pentru primăvara anului viitor. Viitoarea clădire de birouri va include un spațiu de co-working pentru start-up-uri, precum și un spațiu multifuncțional pentru activități sociale și culturale.

“Interesul pentru proiectul nostru este peste așteptări și de aceea facem demersuri să finalizăm întreaga clădire înainte de termenul propus inițial. (…) Cererea ridicată de birouri și de apartamente duce la urgentarea proiectului, toate clădirile planificate urmând a fi finalizate în 2020”, a spus Ovidiu Șandor, al CEO Mulberry Development.

Prima etapă a birourilor Isho, cu 15.000 de metri pătrați închiriabili, se află în prezent la faza de finisaje interioare, printre viitorii chiriași, care ar urma să se mute începând din iunie, numărându-se compania de audit și consultanță KPMG, furnizorul american de date și tehnologie Survey Sampling International (SSI) și operatorul german de servicii Bosch.

Birourile din cadrul ISHO sunt proiectate să aibă în total o suprafață închiriabilă de 50.000 de metri pătrați, construită în trei etape.

Pe lângă birouri, proiectul Isho va cuprinde și o componentă de rezidențial, cu 1.200 de apartamente, primele unități locative urmând să fie livrate în 2018. De asemenea, în proiect vor fi incluse și locuri de parcare, gym, spa, piscină, centru de conferințe, spații de tip hub, un parc de peste 7.500 de metri pătrați, supermarket, farmacie, centru medical, dar și restaurante sau terase. Proiectul va include și un nou pod peste Bega și o pasarelă pietonală, care vor fi construite în parteneriat public-privat cu Primăria Timișoara.

Valoarea investiției totale în proiectul Isho se ridică la 130 de milioane de euro, suma urmând să fie finanțată atât din fonduri proprii, cât și din împrumuturi.

Pe piața timișoreană au mai fost anunțate în ultima perioadă mai multe proiecte imobiliare, inclusiv de birouri și rezidențial. Spre exemplu, omul de afaceri Iulian Dascălu investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall și va cuprinde și o componentă de birouri. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu și de Ruhat Kemaloglu, a finalizat recent o inevstiție de 30 de milioane de euro într-un proiect de birouri în Timișoara, denumit Vox Technology Park. Recent, Werk Property Group a anunțat că va investi 14 milioane de euro și într-un proiect rezidențial în Timișoara, de tip case pe verticală.

Printre proiectele imobiliare realizate de Ovidiu Șandor se numără City Business Center Timișoara, vândut fondului de investiții NEPI, respectiv The Office Cluj Napoca, realizat în parteneriat tot cu NEPI.


Sursă foto: Mulberry Development

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.