Șandor a finalizat prima etapă a birourilor din proiectul mixt Isho Timișoara

Andreea Neferu 09/07/2018 | 13:49 Ştiri
Șandor a finalizat prima etapă a birourilor din proiectul mixt Isho Timișoara

Mulberry Development, compania de dezvoltare imobiliară a timișoreanului Ovidiu Șandor, a finalizat prima etapă a proiectului de birouri din ansamblul mixt Isho Timișoara.

Prima fază a proiectului Isho Offices are o suprafață închiriabilă de 15.000 de metri pătrați, care este închiriată aproape în întregime.

Survey Sampling International (SSI), furnizor de soluții de date și tehnologie pe diverse sectoare, care deține 40 de birouri în 20 de țări, este prima companie care a început activitatea în noul spațiu închiriat în Isho Offices. Compania are în prezent peste 130 de angajați în Timișoara și plănuiește să depășească 200 de angajați în următorii ani. Printre celelalte companii care ar urma să se mute în birourile Isho se numără KPMG și Bosch.

“Proiectul nostru atrage atenția celor mai importante companii din regiunea de vest a țării. Vom anunța curând alte câteva contracte de închiriere în clădirile noastre. Interesul major pentru ISHO ne-a determinat să urgentăm lucrările de construcție și la faza a doua a clădirii de birouri”, a spus Ovidiu Şandor.

La finalul celor trei etape de dezvoltare, Isho Offices va forma un singur corp, cu suprafețe de peste 6.000 de metri pătrați pe etaj. Birourile din cadrul Isho sunt proiectate să aibă în total o suprafață închiriabilă de 50.000 de metri pătrați,

Pe lângă birouri, proiectul Isho va cuprinde și o componentă de rezidențial, cu 1.200 de apartamente. De asemenea, în ansamblul mixt vor fi incluse și locuri de parcare, gym, spa, piscină, centru de conferințe, spații de tip hub, un parc de peste 7.500 de metri pătrați, supermarket, farmacie, centru medical, dar și restaurante sau terase. Proiectul va include și un nou pod peste Bega și o pasarelă pietonală, care vor fi construite în parteneriat public-privat cu Primăria Timișoara.

Valoarea investiției totale în proiectul Isho se ridică la 130 de milioane de euro, suma urmând să fie finanțată atât din fonduri proprii, cât și din împrumuturi.

Pe piața timișoreană au mai fost anunțate în ultima perioadă mai multe proiecte imobiliare, inclusiv de birouri și rezidențial. Spre exemplu, omul de afaceri Iulian Dascălu investește peste 220 de milioane de euro în proiectul multifuncțional Openville din orașul de pe Bega, care va ”gravita” în jurul centrului comercial Iulius Mall și va cuprinde și o componentă de birouri. De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Werk Property Group, controlat de Virgil Tornoreanu și de Ruhat Kemaloglu, a finalizat recent o investiție de 30 de milioane de euro într-un proiect de birouri în Timișoara, denumit Vox Technology Park. Werk Property Group a anunțat că va investi 14 milioane de euro și într-un complex rezidențial în Timișoara, de tip case pe verticală.

Printre proiectele imobiliare realizate de Ovidiu Șandor se numără City Business Center Timișoara, vândut fondului de investiții NEPI, respectiv The Office Cluj Napoca, realizat în parteneriat tot cu NEPI.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.