Salariul mediu net a depășit pragul de 2.100 de lei

Andreea Neferu 09/12/2016 | 12:45 Ştiri
Salariul mediu net a depășit pragul de 2.100 de lei

Salariul mediu nominal net din România a ajuns în luna octombrie la 2.108 lei, în creștere cu 0,7% față de luna precedentă, adică 14 lei, arată datele de la Institutul Național de Statistică.

În majoritatea activităților din economie s-au înregistrat creșteri ale câștigului salarial în luna octombrie, pe fondul acordării de prime ocazionale (inclusiv prime anuale), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri, dar și realizărilor de producții ori încasărilor mai mari.

Angajații din sectorul extracției de cărbune au avut cea mai mare creștere salarială în octombrie, de 4,8%, urmați de cei care lucrează în fabricarea produselor textile, industria metalurgică, producție cinematografică, video și programe de televiziune (creșteri între 3,5% și 4,5%). Cele mai mari salarii nete sunt cele din IT&C (5.513 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.281 lei).

Pe de altă parte, câștgul salarial mediu brut a ajuns în octombrie la 2.918 lei, în creștere tot cu 0,7% față de septembrie.

Sursa foto: Mediafax

 

 

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.