Ryanair reduce numărul bagajelor gratuite la bordul avioanelor

Gabriel Bucur 06/09/2017 | 15:35 Ştiri
Ryanair reduce numărul bagajelor gratuite la bordul avioanelor

Compania aeriană low-cost Ryanair a anunțat că, de la 1 noiembrie, nu le va mai permite pasagerilor accesul la bordul avioanelor cu două bagaje gratuite.

Decizia a fost luată deoarece, în cazul zborurilor foarte încărcate, care ajung să aibă rată de ocupare de 97% în luna august, nu există suficient loc pentru volumul mare de bagaje în spațiul de deasupra scaunelor, iar acest fapt duce la întârzieri de îmbarcare și de zbor.

Ryanair va introduce, din 1 noiembrie, mai multe modificări în politica ce privește bagajele, pentru toate zborurile, „pentru a încuraja mai mulți clienți să-și înregistreze unele bagaje, dar și pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, din 1 noiembrie”:

  • greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15 kilograme la 20 de kilograme pentru toate bagajele;
  • tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35 de euro/lire la 25 de euro/lire pentru acest bagaj de 20 de kilograme;
  • doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă;
  • toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

„Sperăm că prin restricția impusă clienților în a transporta un singur bagaj mic de mână în cabină – bagajul de tip troller urmând a fi trimis, gratuit, la cală – acest fapt va grăbi îmbarcarea pentru zboruri și va elimina întârzierile cauzate de lipsa spațiului suficient pentru acomodarea a 360 de bagaje de mână (182 clienți x 2 bagaje) în compartimentele pentru bagaje, pe zborurile aglomerate”, a declarat Kenny Jacobs, directorul de marketing al Ryanair.

Citiți și: Wizz Air renunță la taxa pe bagajul mare de mână, la cinci ani după ce a introdus-o

Și operatorul low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, va scoate, începând din 29 octombrie, taxa pe care o percepe în prezent pentru bagajul mare de mână adus la bordul aeronavelor sale, pe oricare dintre zboruri.

Astfel, pasagerii vor putea lua pe zborurile Wizz Air un bagaj mare de mână cu dimensiuni maxime de 55x40x23 centimetri, inclus în prețul biletului.

 


FOTO: Mediafax

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.