Rusia închide de tot gazoductul Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanţă

Elena Marinescu 30/08/2022 | 19:17 Ştiri
Rusia închide de tot gazoductul Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanţă

Gazprom va opri livrările de gaze către Germania prin gazoductul Nord Stream 1 în perioada 31 august, ora 01:00 GMT – 3 septembrie, ora 01:00 GMT, pentru lucrări de mentenanţă, anunță platforma de informaţii din energie Seeburger.

Un anunț similar fusese făcut în urmă cu zece zile de compania rusească Gazprom, care a spus că astfel de lucrări trebuie făcute la fiecare 1.000 de ore de funcționare.

Preţurile energiei în Europa au scăzut marţi, în urma indiciilor că regiunea accelerează eforturile de a atenua o criză care ameninţă să provoace recesiune. În Germania, contractele futures de energie pentru anul viitor au scăzut cu 26%, în timp ce în Ţările de Jos preţul gazelor naturale a înregistrat un declin de 11%.

Ambele contracte au scăzut şi luni, după creşterea record de săptămâna trecută, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. Preţurile au fost extrem de volatile în ultimele zile, din cauza nivelului redus al tranzacţiilor şi a sporirii incertitudinilor.

Uniunea Europeană se pregăteşte să intervină rapid pentru a atenua creşterea costurilor cu energia, care alimentează inflaţia şi sporeşte riscul recesiunii. Şi capacităţile de stocare a gazelor din regiune se umplu rapid, sporind şansele ca Europa să treacă de această iarnă, fiind bine aprovizionată.