Rusia a tras 75 de rachete în Ucraina, acuză armata ucraineană. Cinci morți și 12 răniți, la Kiev

Andrei Dumitru 10/10/2022 | 12:43 Ştiri
Rusia a tras 75 de rachete în Ucraina, acuză armata ucraineană. Cinci morți și 12 răniți, la Kiev

Armata ucraineană acuză luni Rusia de faptul că a tras 75 de rachete, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Moscova de bombardarea infrastructurii energetice a Ucrainei şi de folosirea unor drone de luptă iraniene. Atacurile au fost soldate cu cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi numai la Kiev, potrivit poliţiei ucrainene, relatează AFP, citată de News.ro.

În această (luni) dimineaţă au fost trase 75 de rachete, dintre care 41 au fost neutralizate de apărarea noastră antiaeriană”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter comandantul Forţelor armate ucrainene, generalul Valeri Zalujni.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 12 au fost rănite într-o seria de cinci bombardamente la Liev, anunţă într-un prim bilanţ poliţia ucraineană.

”În acest stadiu, se cunosc cinci morţi şi 12 răniţi”, a anunţat într-o postare Poliţia.

”Majoritatea” bombardamentelor au avut loc ”în centrul capitalei” Ucrainei, precizează poliţia ucraineană.

Rusia a lansat luni o campanie de bombardare a infrastructurii energetice a Ucrainei, a acuzat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a denunţat tiruri cu zeci de rachete şi atacuri cu drone iraniene.

”Ei vor panica şi haosul, vor să distrugă sistemul energetic”, acuză Zelenski într-o înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

Aceste atacuri cu ”zeci de rachete” şi drone iraniene de tip Shahed au vizat Ucraina din nord în sud şi din est în vest, atingând Kievul şi regiunile Hmelnîţkîi, Liov, Dnipro, Viniţia, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Jitomîr.

”Pene de curent temporare sunt posibile, dar nu va exista o întrerupere încrederii noastre în victorie”, subliniază Zelenski în această înregistrare video filmată afară, în centrul Kievului.

”Inamicul vrea să ne fie frică, ca oamenii să fugă, dar noi nu putem merge decât înainte şi o vom arăta pe câmpul de luptă”, a subliniat el.

Volodimir Zelenski îi îndeamnă pe ucraineni să rămână în adăposturi.

FOTO: Douglas Mason/Twitter