Cine este antreprenorul care a devenit acționarul majoritar al celui mai mare producător de autospeciale din România

NewMoney 16/05/2018 | 11:57 Ştiri
Cine este antreprenorul care a devenit acționarul majoritar al celui mai mare producător de autospeciale din România

Omul de afaceri Radu Lucianu, unul dintre cei mai cunoscuți consultanți imobiliari din România, care a condus companii precum CBRE sau Capital Property Advisors, a preluat un pachet de 55% din acțiunile Romprim, cel mai mare producător de autospeciale din România.

Înainte de intrarea lui Lucianu în acționariatul companiei, Romprim era deținută de peste 1.600 de persoane fizice, după ce în perioada 1995-1996 a fost privatizată prin metoda MEBO (salariați sau foști salariați au intrat în acționariat), potrivit datelor de pe site-ul producătorului de autospeciale.

Acțiunile au fost preluate de Lucianu în urma unei oferte publice lansate în luna noiembrie 2017. Prin transferul pachetului majoritar, activitatea de producție și activele companiei trec în administrarea unei echipe de management cu experiență vastă în domeniul privat, condusă de Lucianu.

Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul industrial, administrarea afacerilor, investiții și dezvoltare imobiliară, Radu Lucianu își extinde astfel operațiunile și către domeniul de producție. În paralel, va continua activitățile pe piața imobiliară, prin intermediul companiei Capital Property Advistors, pe care a fondat-o în 2011.

Citiți și: Fondul de investiții ForeVest a cumpărat clădirea de birouri unde are sediu Banca Mondială

„Romprim este companie care a avut un rol instrumental în formarea mea profesională. Imediat după terminarea facultății am intrat în echipa Romprim, unde, timp de 6 ani am participat la etape importante în procese de producție și proiecte variate. Mă bucur să revin din poziția de Director General și sa îmi aduc contribuția la dezvoltarea companiei și diversificarea activităților acesteia, prin prisma experienței pe care am acumulat-o de-a lungul timpului”, a declarat Radu Lucianu, Director General al Romprim.

Totodată, acționarii Romprim au aprobat luni, 14 mai, 2018, numirea lui Adrian Crețoiu, Adrian Mihăilă și Alexandru Stancov, în Consiliul de Administrație (CA) al companiei. Modificarea în structura acționariatului, care se înscrie în seria de schimbări menite să simplifice și să eficientizeze structura de management a companiei, a fost anunțată în cadrul Adunării Generale Extraordinare și Adunării Generale Ordinare a Acționarilor Romprim, de la începutul acestei săptămâni. Cei trei noi membrii ai CA-ului au o experiență vastă în domeniul privat național și internațional, cu accent pe administrarea și dezvoltarea afacerilor, consultanță financiară și imobiliară.

Citiți și: Un fond deținut de companii din Africa de Sud și Bulgaria a cumpărat birourile Oregon Park din nordul Capitalei

„Perioada următoare va fi marcată de o serie de acțiuni strategice ce vizează diversificarea, creșterea și retehnologizarea Romprim. Printre prioritățile noastre se numără și stabilizarea rezultatelor companiei, precum și stoparea pierderilor operaționale în următorii ani, cu scopul de rămâne competitivi și de a ne asigura o creștere firească în viitor”, a adăugat Radu Lucianu.

Consultanța legală pentru această preluare a fost asigurată de casa de avocatură Biriș–Goran.

Romprim a încheiat anul 2016 cu afaceri de 21,7 milioane de lei și un profit net de 1,6 milioane de lei, având 128 de angajați, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor.

Cu o experiență de peste 50 de ani în carosarea vehiculelor pentru transporturi speciale, vehicule destinate gospodăriei urbane și fabricarea pieselor de rezervă, Romprim este cel mai mare producător de autospeciale din România și unicul producător de autospeciale pentru stins incendii din piața internă. Compania are în desfășurare parteneriate în domeniul carosărilor pentru diverse autoșasiuri produse de companii precum Roman Brașov, Peugeot, Dacia, Renault, Iveco, DAF, Nissan sau MAZ.

 


FOTO: Romprim

← Close