Romcarton investește 27,5 milioane de euro într-o fabrică de carton ondulat lângă București

NewMoney 17/05/2017 | 15:54 Ştiri
Romcarton investește 27,5 milioane de euro într-o fabrică de carton ondulat lângă București

Romcarton, companie membră a Grupului Rossmann, unul dintre liderii europeni în producerea ambalajelor din carton ondulat, a contractat de la Banca Comercială Română un credit de investiții în valoare de 23,4 milioane de euro, anunță banca.

Facilitatea de credit a fost aprobată la începutul lunii martie și va fi folosită pentru construcția unei noi fabrici de carton ondulat în Popești-Leordeni, județul Ilfov, care se va întinde pe o suprafață de peste 3,4 hectare.

Proiectul va fi finalizat până la sfârșitul anului 2017, investiția totală ridicându-se la 27,5 milioane de euro.

“Este un moment de referință în evoluția grupului nostru în România: construirea unei fabrici noi, mai mare, cu spații optimizate în jurul fluxurilor tehnologice, instalarea de utilaje moderne și implicit obținerea unui mediu de lucru îmbunătățit”, a declarat Paul-Henri Kohler, Director General al Grupului Rossmann România.

Romcarton este primul producător de ambalaje de carton ondulat din Romania, având o experiență de aproape 30 de ani în industria de profil. Clienții companiei provin din industria alimentară și a bunurilor de larg consum.

Compania face parte din grupul european Rossmann, care mai deține în România și fabrica Ambro Suceava. La nivel mondial, Rossmann operează 25 de fabrici, dintre care 22 în Europa și 3 în Africa, cu o capacitate de producție de 500.000 tone de carton ondulat și 300.000 tone hârtie.

“România are nevoie de astfel de proiecte, care confirmă încrederea investitorilor în industria locală și în potențialul de dezvoltare al economiei românești. Suntem pregătiți să oferim susținere și expertiză oricărei inițiative menite să contribuie la creșterea competitivității și la dezvoltarea sustenabilă a economiei”, a declarat Cătălina Porojan, Director Executiv Group Large Corporate BCR.


FOTO: rossmann.com