Românii pierd anual zeci de mii de euro din cauza anulării biletelor de avion

Andrei Dumitru 25/09/2019 | 13:00 Ştiri
Românii pierd anual zeci de mii de euro din cauza anulării biletelor de avion

Sute de români care sunt nevoiți să își anuleze călătoriile în afara țării (din diferite motive) pierd 100% din prețul biletului de avion. Numărul de bilete de avion anulate de turiștii români în 2019 a crescut cu 10% față de 2018.

Vola.ro anunță lansarea produsului „Vola Rambursabil”, o asigurare de călătorie prin care turiștii își pot recupera contravaloarea biletului de avion în proporție de 90%, în cazul în care nu mai pot călători  din motive neacoperite de asigurările standard.

Vola Rambursabil acoperă mai multe situații, de la problemele medicale ale celui care călătorește sau ale copiilor în grijă, la evenimente neprevăzute la locul de muncă sau probleme personale.

Toate biletele de avion pot deveni rambursabile

Vola Rambursabil garantează călătorilor returnarea contravalorii biletului de avion și în cazuri precum o urgență aparută la locul de muncă sau un proiect important.

Pentru pasagerii care călătoresc în familie, Vola Rambursabil acoperă și problemele medicale minore, precum febra copiilor sau alte simptome de boală ușoară. Pentru pasagerii care călătoresc în interes de muncă sau școală, Vola Rambursabil acoperă și situația în care se modifică orarul școlar, data examenelor sau data de începere a unei slujbe în afara țării.

Pentru toate aceste situatii este suficient un email sau un document explicativ care să detalieze motivul anulării călătoriei.

Sute de zboruri sunt anulate de pasageri în fiecare lună

Conform datelor departamentului de Relații cu Clienții Vola.ro, turiștii români anulează câteva sute de zboruri în fiecare lună, în ușoară creștere față de anul anterior. Zborurile sunt anulate în medie cu o săptămână – 10 zile înainte de călătorie, iar clienții pierd 100% din prețul biletului.

Excepție fac situațiile în care clasa tarifară a biletului permite reprogramarea datei de călătorie contra unei taxe și în anumite condiții. Pentru reprogramare, în funcție de compania aeriană și biletul avut, turiștii plătesc în jur de 20 de euro pentru zborurile domestice, 70 de euro pentru zborurile europene și 150 de euro pentru zborurile intercontinentale. La aceste taxe se adaugă și diferența până la prețul noului bilet, fapt ce poate dubla sau chiar tripla prețul plătit inițial și de multe ori anularea întregii călătorii.

„Vrem să reducem presiunea pe decizia de cumpărare a biletului de avion, pentru că oricum poate fi rambursabil, și astfel turiștii pot profita mai ușor de tarifele promoționale ale companiilor aeriene. Pornim de la ideea că tot ce se comandă online trebuie să fie ușor, flexibil și să ușureze experiența clienților și încercăm să aplicăm același lucru și în cazul biletelor de avion. Suntem singura agenție de turism care oferă această posibilitate, tocmai pentru că singurul motiv din spatele acestei decizii nu este unul de business, ci unul de customer center.

Prin Vola Rambursabil nu ne dorim să generăm business, ci să le arătăm clienților noștri că îi înțelegem și că, în măsura în care se poate, ne străduim să le oferim cele mai bune opțiuni de călătorie”, a declarat Daniel Truica, CEO și co-fondator Vola.ro.


FOTO: Mediafax