Romanian Creative Week lansează Maratonul de Fintech

Andrei Dumitru 15/05/2024 | 10:15 Ştiri
Romanian Creative Week lansează Maratonul de Fintech

Maraton de fintech, de două zile, pentru a elabora conceptul unei aplicații mobile de banking – este provocarea pe care Romanian Creative Week (RCW) o lansează studenților din Iași, în 17-18 mai 2024. UniCredit Fin Tech Hack, cu premii de mii de euro, va fi găzduit de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Participanții se vor putea înscrie în competiție până cel târziu în data de 17 mai 2024, ora 9.30, printr-un e-mail la adresa [email protected]. Concurenții se vor organiza în echipe mixte de coding, design și marketing. Fiecare echipă va fi formată din cinci membri, iar cel puțin unul dintre ei trebuie să fie student la o facultate cu profil de business sau de managementul afacerilor.

Cei care nu au o echipă își pot găsi una în care să lucreze, organizatorii asigurându-i pe concurenți că vor avea la dispoziție suficient timp pentru a se cunoaște între ei și a-și alege o echipă, înainte de începerea hacking-ului propriu-zis.

Timp de două zile, concurenții la UniCredit Fin Tech Hack vor lucra împreună la proiectele lor și, ulterior, își vor prezenta soluțiile pentru aplicația de banking în fața unui juriu format din specialiști și experți fintech, reprezentanți ai mediului academic și lideri ai unor business-uri din domeniul tehnologiei.

„Știm că participarea la hackatoane le poate deschide studenților apetitul pentru lumea antreprenoriatului. UniCredit Fin Tech Hack le oferă tinerilor posibilitatea de a trece printr-un adevărat proces antreprenorial: gândesc un proiect, realizează produsul în cadrul unei echipe de specialiști, găsesc metode să îl vândă pentru a-și dezvolta mai departe afacerea. Premiile pe care le oferim sunt generoase, tocmai pentru că ne dorim să-i încurajăm pe studenți să participe la hackaton, să fie cât mai creativi și mai deschiși la ideea de a face pasul spre antreprenoriat”, a declarat Cengiz Arslan, Vicepresedinte Executiv COO la UniCredit Bank.

Premiul I este în valoare de 2.500 de euro, premiul II este de 1.500 de euro, iar premiul III este de 1.000 de euro. Mai multe informații despre UniCredit Fin Tech Hack pot fi găsite pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro.

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE, are loc la Iași, în perioada 15 – 26 mai 2024. Peste 200 de evenimente, semnate de 1.000 de artiști, sunt pregătite pentru cea de-a patra ediție a RCW. Anul acesta, organizatorii au lansat aplicația RCW, care este disponibilă pe prima poziție în căutările din Google Play și Apple Store și conține programul integral al evenimentului. Pe lângă program, aplicația le ofere participanților o experiență inedită, prin intermediul unui modul de realitate augumentată.