Romanian Business Leaders acordă premiul „Jurnalistul de business al anului” lui Ionuț Ancuțescu, redactorul șef al NewMoney

NewMoney 15/03/2019 | 11:42 Ştiri
Romanian Business Leaders acordă premiul „Jurnalistul de business al anului” lui Ionuț Ancuțescu, redactorul șef al NewMoney

Ionuț Ancuțescu, redactorul-șef al revistei NewMoney, a primit, joi, premiul „Jurnalistul de business al anului 2019” din partea comunității de antreprenori Românian Business Leaders.

Cu ocazia decernării Premiilor RBL 2019, Ionuț Ancuțescu a fost premiat alături de alți șapte exponenți din antreprenoriat, afaceri sociale, media și administrație publică. Iată lista premianților:

  • Cristian Logofătu (Bittnet Systems) pentru „Model de business inovator”,
  • Eduard Burghelia (Confidas) – „Tânăr antreprenor”,
  • Fundația Motivation – „Business social”,
  • Mihail Ungurenuș (Pensiunea Livada Bunicului) – „Business rural”,
  • Lucian Rotar (Nexia Consulting) – „Lider român de business în diaspora”,
  • Ionuț Ancuțescu (NewMoney) – „Jurnalist de business”,
  • Damian Gheorghe (Primarul comunei Ciugud, Alba) – „Funcționar de demnitate publică, administrație locală”,
  • Mugur Isărescu (Guvernator BNR) – „Funcționar de demnitate publică, administrație centrală”.

„Jurnalism de business, presă scrisă, lucruri care devin din ce în ce mai rare, nu numai în România. Ne confruntăm cu o destul de multă lipsă de profesionalism și credibilitate în anumite părți ale presei scrise. În acest context, puțini dintre noi au crezut, acum mai mulți ani, că se mai poate naște o publicație pe care să o citim. Publicația se numește NewMoney și redactorul șef este Ionuț Ancuțescu”, a spus moderatorul evenimentului, antreprenorul Dragoș Anastasiu.

„Din clasa întâi până în clasa a douăsprezecea am luat premiu, ca mulți dintre voi, dar mărturisesc că niciunul nu m-a stresat la modul pozitiv ca acesta. Este greu să găsești oameni relevanți, cu valori despre care merită să scrii. Nu vreau să spun că facem un efort supraomenesc, dar ce vreau să vă spun e că a scrie nu e chiar așa ușor”, a spus și redactorul șef al reviste NewMoney, Ionuț Ancuțescu.

Premiile RBL 2019, au fost acordate în încheierea celei de a opta ediții a RBL Summit 2019 s-a desfășurat pe parcursul a douăzile – 13 și 14 martie – și s-a axat pe descifrarea schimbării șigestionarea incertitudinii din jurul nostru.

Importanța investițiilor în educație și schimbările pe care le aduce tehnologia au fost principalele teme în jurul cărora au gravitat dezbaterile din cea de-a doua zi a RBL Summit. „Dacă nu investim azi în educație, vom investi mâine în penitenciare”, a avertizat Dragoș Anastasiu, fondator Eurolines și membru RBL, în deschiderea evenimentului de astăzi.

Ruxandra Mercea, director executiv Transylvania College, a moderat sesiunea „Educația – cea mai sigură investiție în viitor” la care au participat Ligia Deca, consilier de stat în Administrația Prezidențială; Dominica Petrovai, fondator Mind Education Health; Lucian Cosinschi, director regional pentru Europa al Minerva Schools; Doru Căstăian, profesor Merito 2018 și Theodora Cleja, Alumni Transylvania College. „Venim dintr-o cultură punitivă și ne-am obișnuit să ne concentrăm pe ce este greșit, ceea ce este extrem de dăunător mai ales pentru copiii de până în 12 ani”, a subliniat Dominica Petrovai. În aceeași logică a venit și observația Theodorei Cleja: „rolul educației este să formeze caractere, nu să producăacademicieni”.

Sesiunea „Tehnologii care schimbă regulile jocului” a fost moderatăde Bogdan Iordache, chairman How to Web. La dezbatere au participat Alexandru Gliga, CEO & cofondator Box2M; Xenia Muntean, CEO & cofondator Planable și Vladimir Oane, antreprenorși președinte Innovation Labs. Vladimir Oane a invitat companiile tehnologice să aibă o gândire globală, pentru că pentru un produs care se vinde peste tot în lume, e necesar același efort ca pentru un produs local, doar că veniturile sunt cu cel puțin un ordin de mărime mai mari.

În cadrul celei de-a patra ediții a Galei Merito, desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, au fost premiați 12 profesori din învățământul preuniversitar, selectați din 400 de recomandări primite de la elevi, părinți, absolvenți și comunități locale, ale căror merite au fost analizate de un juriu din cadrul RBL. Premiile care constau în burse de 1.500 de euro, trofeulși diploma Merito au mers către următorii profesori:

  • Mircea Nistor, profesor de fizică și robotică, Colegiul Național de Informatică „Traian Lalescu”, Hunedoara,
  • Ioana-Steluța Manea, profesoară de matematică, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Techirghiol,
  • Elisabeta Daniela Păcuraru, profesoară pentru învățământul primar, Școala Gimnazială Eșelnița, Mehedinți,
  • Bogdan Rațiu, profesor de limba și literatura română, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, Târgu Mureș,
  • Tatiana Cauni, profesoară de limba și literatura română, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Baia Mare,
  • Dan Voiculescu, profesor de fizică, Colegiul Național „Costache Negri”, Galați
  • Andrada Mazilu (Sorca), profesoară pentru învățământul primar, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, Timișoara,
  • Coziana Andreea Zaharia, profesoară pentru învățământul primar, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, București
  • Alina Hoară, profesoară pentru învățământul primar, Liceul de Artă, Sibiu,
  • Anca Evelina Cîrligeanu, profesoară de limba și literatura română, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța
  • Adina Jurcă, profesoară pentru învățământul preșcolar Grădinița „Liviu Rebreanu”, Miercurea Ciuc,
  • Antoneta Împușcatu, profesoară de fizică și chimie și directoare, Școala Gimnazială „Ion Creangă”, comuna I.C. Brătianu, Tulcea –Primul premiu „Directorul Merito”.