România vinde vaccin anti-COVID mai multor ţări. Pentru Danemarca, un milion de doze

Elena Marinescu 28/06/2021 | 21:17 Ştiri
România vinde vaccin anti-COVID mai multor ţări. Pentru Danemarca, un milion de doze

Premierul Florin Cîţu a precizat luni că România vinde vaccin anti-COVID-19 mai multor ţări, Danemarca urmând să primească un milion de doze.

El a fost întrebat cu privire la dozele de vaccin anti-COVID-19 care urmează să expire. „Avem aceste statistici. O parte dintre doze au fost exportate. Nu dintre cele care urmau să expire acum pe 30, poate şi din cele care urmau să expire acum pe 30, dar există o analiză a tuturor, avem un contact cu mai multe ţări pentru a exporta, pentru a dona.

În fiecare zi primim cereri. Ştiţi foarte bine că în Danemarca o să trimitem mai multe. În Danemarca vindem. Vindem în mai multe ţări. Cred că un milion de doze în Danemarca. Ministerul Sănătăţii are toate cifrele„, a spus Cîţu.

 

Este vorba de vaccin Pfizer, care va fi vândut la preţul de achiziţie. „Când a fost făcută strategia pentru UE, toate ţările au avut aceeaşi strategie. S-au contractat mai multe pentru că trebuia să ajungem în acelaşi moment în care vindeam în alte ţări şi strategia este de a vinde la preţul de achiziţie„, a afirmat premierul, citat de Agerpres.

Ţinta vaccinării, potrivit şefului Guvernului, este eliminarea pandemiei. „Am atins cea mai importantă ţintă. Ştiţi foarte bine că ieri, în Bucureşti, în 24 de ore nu a fost nicio persoană infectată. Ţinta vaccinului este aceea de a elimina pandemia şi ţinta este atinsă„, a declarat premierul.