România, pe locul 6 în topul țărilor cu cele mai bune femei programatoare

Gabriel Bucur 18/01/2017 | 14:31 Ştiri
România, pe locul 6 în topul țărilor cu cele mai bune femei programatoare

România ocupă poziția a șasea într-un clasament mondial al țărilor cu cele mai bune femei programatoare, realizat de HackerRank, o comunitate online de programare competitivă și recrutare, anunță Business Insider.

Echipa HackerRank a folosit datele utilizatorilor de gen feminin, pentru a descoperi care sunt țările cu cele mai bune experte în software.

Statele Unite se clasează abia pe locul 14, în timp ce primul loc îi revine Rusiei. Podiumul este completat de italience (locul 2) și poloneze (3). Următoarele clasate sunt China (4) și Franța (5), după care se poziționează România. În top mai apar Germania (7),  Singapore (8), India (9) și Marea Britanie (10).

Femeile sunt slab reprezentate în industria tehnologică, dovadă că, în 2014, ele reprezentau mai puțin de 20% din numărul total de angajați în poziții tehnice ale celor mai importante companii din Silicon Valley, zonă recunoscută pentru concentrația de mari businessuri în tehnologie.

Programarea competitivă este privită drept un sport al minții pentru programatori, care se desfășoară pe internet sau într-o rețea locală, și în care participanții încearcă să-și perfecționeze abilitățile de programare, în funcție de anumite specificații. Programarea competitivă este utilizată și de multinaționale precum Google, Facebook și IBM.

 


FOTO: Wikipedia.org

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.