România, pe locul 14 la nivel global în ceea ce privește rata de vaccinare

Elena Marinescu 08/02/2021 | 19:15 Ştiri
România, pe locul 14 la nivel global în ceea ce privește rata de vaccinare

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat luni că România se află pe locul 14 la nivel global, în ceea ce privește rata de vaccinare. Mai exact, țara noastră are o rată de 4,41 de doze administrate la suta de persoane, fiind peste medica europeană și în fața țărilor precum Germaia, Franța, Italia sau Polonia.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat luni, pentru Agerpres, că România se află locul 14 în ceea ce privește rata de vaccinare la nivel global. Astfel, România depășește și media de doze de vaccin administrate în Europa, aceasta fiind de 3,77 la suta de persoane.

În România se văd eforturile depuse în ultima perioadă, în ultimele săptămâni. Astfel că, pe o analiză efectuată şi publicată în cursul zilei de ieri, România se află pe locul 14 la nivel global, cu o rată de doze administrate la suta de persoane de 4,41 de doze, peste media europeană de 3,77 şi în faţa unor ţări care au sisteme de sănătate mult mai performante, mult mai eficiente, ţări precum Germania, Franţa Italia, Polonia şi aşa mai departe. Analiza prezintă date din 73 de ţări şi în total până în momentul de faţă sunt peste 131 de milioane de doze administrate, chiar şi cu o medie de 4,7 milioane de doze pe zi la nivel global”, a declarat Baciu.

Dozele de vaccin de la AstraZeneca, în creştere

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a anunțat că numărul dozelor de vaccin de la AstraZeneca, iar lucrurile în perioada următoare „sunt în creștere”.

În perioada imediat următoare lucrurile sunt în creştere. Aşa cum ştim, au început să sosească şi vor sosi în continuare tranşe suplimentare de la Astra Zeneca pentru care noi vom deschide 180 de noi centre de vaccinare la nivel naţional – 22 în Bucureşti, astfel încât pe măsură ce tranşele de vaccin care vor veni în România din ce în ce mai multe să reuşim să accelerăm cât se poate de mult campania de vaccinare, astfel încât să ajungem cât mai repede cu putinţă la acel procent care va neutraliza pandemia – 70% la sută de vaccinare din populaţie”, a precizat Andrei Baciu.

În luna februarie, în România ar urma să sosească un număr total de 800.000 de doze de ser anti-COVID produs de AstraZeneca. Primele doze au ajuns deja în dimineața zilei de duminică, 7 februarie și au fost repartizate în centrele regionale din Cluj, Timișoara, Iași și Craiova.