România, cea mai bună piață din Europa pentru testarea jocurilor pe calculator

Florel Manu 03/03/2017 | 15:22 Digital
România, cea mai bună piață din Europa pentru testarea jocurilor pe calculator

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Când spui King Digital, spui Candy Crush Saga. (Prietenii mai ales cei de pe Facebook – știu și de ce!) Pre­zenți și în România încă din 2011, su­­edezii au renunțat să mai pro­­du­­că jocuri aici, concentrându-se exclusiv pe partea de testare.

Saga românească a King Digital a început în 2011, odată cu deschiderea la București a unui birou pentru dezvol­­tarea și testarea jocurilor produse la Stockholm și Londra. După nici un an, o echipă inițială, de doar patru persoane, a continuat aici proiectul Bubble Witch Saga, un joc preluat de la stu­­di­oul din Suedia, care a avut succes încă de la lansare. „Biroul de la Bu­­curești a reu­șit să facă  minuni cu jocul care fusese tras pe linie secun­dară, studioul din Suedia concentrân­du-se pe Candy Crush Saga“, ex­pli­că Horia Bug­ner, directorul centrului de testare King Digital de la București.

Una caldă, alta rece. În doar câteva luni, românii au reușit să câștige încrederea suedezilor. Jocul dezvoltat de ei asigura sincronizarea între apli­­ca­­ția de mobil, Facebook și PC. Practic nivelurile la care ajungeai pe mobil puteau fi salvate, iar jocul putea fi con­­tinuat pe computerul de acasă fă­­ră a pierde puncte sau a te întoarce la nivelul inițial. În prima lună și ju­mă­­tate, jocul dezvoltat în România a adus un profit pe care echipa dezvoltatoare îl estimează la peste un milion de dolari.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.