România ar putea renunța la ora de vară. Care sunt explicațiile

Sebastian Popescu 02/03/2018 | 14:56 Ştiri
România ar putea renunța la ora de vară. Care sunt explicațiile

România ar putea renunța, în curând la ora de vară, astfel că oamenii nu vor mai pierde o oră de somn în perioada martie-octombrie. Dacă parlamentarii se vor grăbi să voteze propunerea, românii nu vor mai fi obligați să își dea ceasurile înainte cu o oră pe 25 martie.

Parlamentarii care au propus să renunțăm la ora de vară spun că modificarea orarului doar crează disconfort pentru cetățeni, pentru că economiile de energie sunt doar un mit. Astfel, România ar urma inițiativele Parlamentului European de eliminare a orei de vară la nivelul întregii Uniuni.

„Această modificare a orei legale nu doar că nu generează economii din punct de vedere energetic, dar creează un puternic disconfort asupra marii majorități a populației generând de asemenea perturbări ale transportului feroviar și aerian. Potențialele efecte negative inclusiv asupra sănătății populației ale modificării bianuale ale orei au fost subliniate inclusiv la nivelul Parlamentului European, solicitându-se prin vot majoritar la nivelul Consiliului European pentru revizuirea regimului actual al orei de vară”, amintesc inițiatorii proiectului, conform avocat.ro.

Trecerea la ora de vară înseamnă că în ultima duminică a lunii martie toate casurile vor fi date cu o oră înainte, adică ora 3:00 va deveni ora 4:00, program care ține până în ultima duminică a lunii octombrie.

FOTO: Mediafax