România aduce un sfert din numărul de pasageri al Wizz Air

Andreea Neferu 05/01/2017 | 13:39 Ştiri
România aduce un sfert din numărul de pasageri al Wizz Air

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat anul trecut peste 5,5 milioane de pasageri din și înspre România, în creștere cu 23% față de 2015. Wizz Air a transportat anul trecut la nivel internațional circa 23 de milioane de pasageri, ceea ce înseamnă că România a generat circa 24% din numărul total de persoane transportate de compania aeriană.

Wizz Air își păstrează astfel poziția de lider al pieței aeriene din România, având în vedere că operatorul național Tarom, ocupantul locului doi în rândul companiilor aeriene de pe plan local în 2015, a transportat în primele nouă luni ale anului trecut 1,9 milioane de pasageri, iar în 2015 – 2,5 milioane de oameni.

Wizz Air a deschis anul trecut două noi baze, la Iași și la Sibiu, și a intrat și pe două noi aeroporturi din România, Satu Mare și Suceava, derulând în prezent zboruri de pe zece aeroporturi locale.

În 2017, compania va aduce noi aeronave care să deservească bazele pe care le deține la Cluj-Napoca și la Craiova, urmând de asemenea să lanseze 15 rute noi din România către nouă țări. Rețeaua de zbor Wizz Air din România include în prezent 133 de rute, inclusiv o cursă internă între București și Cluj-Napoca. Compania vrea să ajungă anul acesta la 750 de angajați pe plan local.

Flota Wizz Air este alcătuită din 74 de aeronave.

Printre concurenții Wizz Air pe plan local se numără Blue Air și Ryanair.

 


FOTO: wizzair.com

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.