ROCA X Management a devenit primul administrator de fonduri de investiţii alternative EuVECA din România

Andrei Dumitru 16/12/2021 | 14:55 Ştiri
ROCA X Management a devenit primul administrator de fonduri de investiţii alternative EuVECA din România

ROCA X Management, echipa de management a ROCA X, a anunţat joi că a devenit primul administrator de fonduri de investiţii alternative EuVECA din România, înregistrare ce îi va permite să administreze fonduri de investiţii alternative cu capital de risc din orice stat al Uniunii Europene.

Echipa ROCA X Management este formată din Alexandru Bogdan – CEO, Matei Dumitrescu – senior partner, Sonia Fedorovici – head of legal şi membru al Consiliului de Administraţie,  Anca Maniţiu- membru al Consiliului de Administraţie, Theodor Genoiu şi Bogdan Paşca – investment managers, şi Alexandra Zipiş – legal advisor. În momentul de faţă  echipa susţine activitatea a 25 de startup-uri din domeniul tehnologiei.

„Este un moment important pentru echipa ROCA X Management, dar mai mult decât atât este o dovadă de maturizare a pieţei din România care începe o nouă etapă în dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri. Regimul „light” de înregistrare implementat  cu succes de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este o relaxare a legislaţiei care va încuraja apariţia unor micro-fonduri de investiţii atât în domeniul tehnologiei dar şi în alte domenii, dezvoltând această componentă a ecosistemului românesc de investiţii”, a spus Alexandru Bogdan CEO ROCA X.

Înregistrarea ca Administrator de fonduri de investiţii alternative de EuVECA din România deschide un nou capitol în dezvoltarea ROCA X Management, echipă care poate să corespundă în acelaşi timp rigorilor investitorilor instituţionali şi antreprenorilor români de succes care vor să îşi diversifice portofoliul şi să susţină digitalizarea.

„Inregistrarea ca EuVECA permite administrarea de portofolii de fonduri cu capital de risc de pe teritoriul Uniunii Europene, baza de funcţionare fiind regulamentul Uniunii Europene privind fondurile europene cu capital de risc. Este o satisfacţie profesională să fim primul administrator de fonduri de investiţii alternative EuVECA din România, creând oportunităţi de investiţii şi profesionalism care nu ar fi fost posibile anterior” a spus Sonia Fedorovici, Head of Legal, ROCA X.

Misiunea ROCA X este aceea de a identifica idei şi companii inovative fondate de antreprenori pasionaţi de rezolvarea unor nevoi reale şi actuale.

ROCA X este un proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum: tinerii antreprenori cu idei revoluţionare din zona de tehnologie, în stadiu de MVP sau prototip, cu viziunea de a avea un impact în societate şi cu pasiunea pentru a transforma această dorinţă în realitate. ROCA X este o companie Impetum Group, grupul românesc format din reunirea celor 3 brand-uri: CITR, ROCA şi ROCA X, dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viaţa unei companii.