RoboSelf Technology a atras o finanțare de 200.000 euro de la Early Game Ventures

Bianca Dobrescu 03/09/2019 | 10:48 Ştiri
RoboSelf Technology a atras o finanțare de 200.000 euro de la Early Game Ventures

Startup-ul românesc RoboSelf Technology a primit o finanțare în valoare de 200.000 de euro, într-o rundă finală condusă de fondul de capital de risc Early Game Ventures.

„Am investit în echipa RoboSelf fiindcă vedem o oportunitate de piață enormă. RoboSelf construiește instrumente dedicate companiilor mici și mijlocii prin care acestea pot adopta tehnologia RPA rapid și simplu. Aceste companii își vor eficientiza sau chiar re-inventa procesele, vor economisi timp și vor scădea gradul de eroare umană din activitatea lor. RoboSelf simplifică și accelerează adopția RPA și face accesibilă la nivelul companiilor mici și mijlocii această tehnologie care va schimba lumea.”, declară Dan Calugareanu, Partner al Early Game Ventures.

Robotic Process Automation (RPA) schimbă modul în care profesioniștii din orice domeniu folosesc calculatorul. Mai precis, roboții software rezolvă toate sarcinile repetitive mult mai rapid și mai eficient decât orice persoană, eliberând operatorul uman și dându-i libertate să se ocupe de alte lucruri care necesită creativitate și luarea de decizii, transmit reprezentanții companiei. „Dar RPA este o tehnologie complicată, accesibilă deocamdată doar companiilor mari, care pot aloca resurse și personal specializat în acest domeniu. RoboSelf permite utilizatorilor să interacționeze cu roboții software foarte ușor și intuitiv, folosind limbajul natural. RoboSelf traduce comenzile utilizatorilor în acțiuni executabile direct de către roboți RPA. Altfel spus, noi democratizam tehnologia RPA și o facem accesibilă oricui. De aceea viziunea noastră este ca fiecare om care lucrează la calculator sa aibă alături un robot software care să îl ajute cu toate sarcinile repetitive și consumatoare de timp.”, spune  Răzvan Dinu, CEO RoboSelf.

RoboSelf colaborează strâns cu gigantul UIPath, între cele două companii existând sinergii puternice.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

 

După studiile în Filosofie, Bianca Dobrescu intră în presa economică. Mai întâi lucrează la ziarul Bursa, pe urmă la Business Cover, Forbes, Capital, Leaders Reunited și ulterior în cadrul ziarului Adevărul. La NewMoney acoperă subiecte legate de lumea antreprenorială.