Robofun.ro: În 2021, pasionații de robotică și electronică și-au cumpărat piese și resurse online

NewMoney 10/12/2021 | 15:41 Ştiri
Robofun.ro: În 2021, pasionații de robotică și electronică și-au cumpărat piese și resurse online

Robofun.ro, magazin de robotică și electronică a observat de-a lungul ultimilor doi ani un potențial mare de creștere a soluțiilor de automatizare a casei, conform analizei achizițiilor.  

Interesul românilor pentru robotică, electronică și automatizarea casei se observă și în achizițiile cumpărătorilor de pe Robofun.ro. ”În ultimii doi ani, peste 10.000 de clienți au achiziționat componente electronice din magazinul Robofun. Am observat un interes crescut către produsele din sfera dezvoltării de proiecte electronice, precum plăcile de dezvoltare Raspberry Pi 4 și Arduino. De asemenea, adaptarea la un stil de viață din ce în ce mai puternic digitalizat i-a făcut pe clienții noștri să-și îndrepte atenția tot mai mult către sistemele de control automatizat al casei create personalizat, în funcție de stilul de viață al fiecărui cumpărător”, declară Dan Tătaru, Managing Partner Robofun.ro.

Industria pieselor de robotică a avut un ritm de creștere foarte mare în ultimii ani datorită dezvoltării tehnologiei, iar cererea pieței pentru specialiști în robotică este deja binecunoscută. Conform International Federation of Robotics (IFR), în 2020 s-au vândut sute de mii de roboţi industriali la nivel mondial, al treilea cel mai mare volum de vânzări înregistrat vreodată. De asemenea, piața caselor inteligente crește anual cu 30%.

Cele două plăci de bază care domină lumea electronicii și a pasionaților de robotică sunt cele care se află și în topul achizițiilor pe Robofun.ro.  Raspberry Pi 4 Modelul B de 4 GB și 8 GB conține un microprocesor performant ca un calculator “entry level”, care permite funcționalități precum rularea unui sistem de operare sau a unor aplicații precum cele specifice jocurilor. De asemenea, Arduino UNO, cea mai utilizată placă din întreaga familie Arduino, este considerată cea mai bună metodă de învățare pentru începătorii în electronică, programare și automatizări.

În topul achizițiilor clienților Robofun.ro s-au aflat și kiturile educative STEM, componenta educativă îmbinată cu cea distractivă fiind câștigătoare în rândul copiilor. De asemenea, în topul produselor vândute în 2021 s-a situat Creionul 3Doodler, un dispozitiv ingenios care permite copiilor să creeze diferite forme tridimensionale și obiecte din plastic topit. Punctul de topire din vârful stiloului este scăzut, astfel este un produs 100% sigur pentru copii. Practic, plasticul care iese din 3Doodler Start + este cald, dar nu fierbinte. Prin urmare, după ce acesta alunecă din creion, copilul îl poate modela în siguranță cu mâinile. Asemănător cu o imprimantă 3D, dar ușor de folosit de mânuțele copiilor, Creionul 3D 3Doodler încurajează creativitatea și gândirea spațială.

”Observăm un interes semnificativ pentru metodele de învățare alternative, interactive, precum kiturile robotice educaționale și jucăriile STEM. Creionul 3Doodler, spre exemplu, care încurajează creativitatea și gândirea spațială, a fost cumpărat masiv și anul acesta în condițiile în care copiii au petrecut mai mult timp acasă și părinții au sesizat nevoia de a găsi soluții educative alternative și mai creative ca oricând. Este probabil și o consecință mutării școlii în mediul online, dar și a evoluției tehnologiei în toate aspectele vieții”, a mai declarat Dan Tătaru.