Richard Clayderman, Ocolul Pământului cu pianul de 80 de ori

Răzvan Țupa 06/03/2017 | 12:31 Timp Liber
Richard Clayderman, Ocolul Pământului cu pianul de 80 de ori

A doua săptămână din luna martie îl aduce în România pe pianistul francez Richard Clayderman, ale cărui piese sunt celebre, deopotrivă, pentru cei pasionați de muzicile clasice și pentru cei care sunt străini de domeniu.

Nu mai puțin de patru decenii au trecut de când muzicianul a debutat în fața publicului. În acest răstimp, ca­riera sa se măsoară în mai bine de 1.300 de piese înregistrate și nu mai puțin de 267 de discuri de aur. Pentru exactitate trebuie adăugate încă 70 de discuri de platină. Născut în 1953 cu numele Robert Louis Philippe Pagès, pianistul este considerat de The Guinness Book of World Records „cel mai de succes pianist din lume“. A fost acceptat la cursurile Conservatorului din Paris de când avea numai 12 ani și, după patru ani, câștiga primul loc la un concurs școlar.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Și-a împărțit timpul între poezie și presă. A doua, culturală, prima... mai degrabă relațională. Scrie și pe poetic.ro. Este membru Pen Club Romania, iar la NewMoney Răzvan Țupa acoperă subiectele de cultură și timp liber.