Revolut introduce Pay Later pe piața din Irlanda. Urmează Polonia și România

Andrei Dumitru 24/06/2022 | 13:57 Ştiri
Revolut introduce Pay Later pe piața din Irlanda. Urmează Polonia și România

Revolut introduce în portofoliul său produsul de plată în rate Pay Later, începând cu piața irlandeză. Revolut Pay Later este primul produs responsabil de acest tip din Irlanda, care introduce o limită de credit aprobată, făcându-l, astfel, mai accesibil decât produsele similare de pe piață. Mai mult, Revolut Pay Later vine cu avantajul de a le oferi clienților control asupra momentului în care vor să acceseze creditul.

Din această săptămână, o parte din clienții Revolut din Irlanda care sunt eligibili vor putea avea acces la Pay Later, iar produsul va deveni disponibil, gradual, pentru toți utilizatorii din această piață. În paralel cu roll-out-ul din Irlanda, Revolut va prezenta produsul și pe alte piețe, începând cu Polonia și România, unde fintech-ul britanic intenționează să aducă Pay Later până la finalul anului.

Clienții calificați pot folosi Pay Later pentru achiziții de până la 499 euro, atunci când fac achiziții cu cardul Revolut, inclusiv cu cardurile virtuale de unică folosință, care aduc și mai multă siguranță utilizatorilor, atunci când fac achiziții online.

Produsul le permite clienților să împartă costul achizițiilor în trei rate lunare, din care prima se achită la efectuarea cumpărăturilor. Dobânda de 1,65% pentru o achiziție se repartizează în mod egal între cele două rate finale și se achită împreună cu acestea. Complet integrat în aplicația Revolut, Pay Later poate fi activat imediat doar cu un click, din aplicație. Clienții pot vedea situația contului atât din secțiunea Carduri, cât și din hub-ul Pay Later. Plățile anticipate nu sunt comisionate suplimentar.

Fie că vor să achiziționeze o nouă mașină de spălat, să rezerve cazarea sau să achite un cadou aniversar, clienții Revolut pot utiliza acest produs când fac achiziții online sau direct în magazin de la comercianții care acceptă Revolut ca mijloc de plată. Alte două elemente diferențiatoare față de alte produse de pe piață constau în faptul că nu este necesar ca un comerciant să se aboneze sau să se înscrie pentru a permite utilizarea acestui serviciu, iar Revolut nu aplică taxe pentru tranzacțiile realizate cu Pay Later.

Eligibilitatea clienților pentru a accesa Revolut Pay Later se verifică prin Open Banking, prin conectarea la conturile bancare indicate de clienți, iar evaluarea unui client Revolut pentru a aplica la acest produs se realizează pe baza subscripției. Limita maximă de credit este de 499 euro, dar fiecare client va avea propria sa limită personalizată, în funcție de rezultatul evaluării creditului, realizată de către aplicația financiară.

De asemenea, noul produs vine cu o serie de măsuri de securitate incorporate, pentru a verifica dacă utilizatorii își pot permite să utilizeze produsul până la limita maximă stabilită. Revolut poate oferi o evaluare mai solidă, anterioară utilizării creditului, deoarece aprobă limita personalizată pentru fiecare client, înainte de tranzacție, în loc să ofere o metodă de plată în rate la punctul de vânzare, cum este cazul altor produse din aceeași categorie.

”Pay Later este un produs interesant și în creștere rapidă în domeniul finanțelor personale și al cheltuielilor consumatorilor. Suntem încântați să adăugăm Revolut Pay Later la super-aplicația noastră financiară. Revolut Pay Later le conferă clienților noștri mai mult control și flexibilitate în utilizarea banilor personali, într-un mod responsabil, permițându-le să împartă costul achizițiilor în trei rate. Acest sistem îi încurajează pe clienți să plătească în termen de două luni, mai degrabă decât să apeleze la descoperiri de cont și carduri de credit care nu pun același accent pe rambursarea rapidă a sumei împrumutate”, a declarat Joe Heneghan, CEO Revolut Europa.

Potențialul de piață al produselor Buy Now Pay Later (Cumperi acum, plătești mai târziu) este unul important, apreciindu-se că acest segment va ajunge la valoarea de 680 miliarde de lire sterline, în următorii cinci ani în Europa.