Revine pe piață ciocolata care nu se vinde niciodată vara

Andrei Dumitru 25/09/2019 | 12:47 Fapt Divers
Revine pe piață ciocolata care nu se vinde niciodată vara

Ferrero România, filiala locală a grupului italian cu acelaşi nume, readuce pe piață la începutul toamnei specialitățile Ferrero Rocher, Mon Chéri și Pocket Coffee.

În mod unic în industrie, în fiecare vară, dar la o dată diferită în fiecare an, determinată de temperaturile ridicate, Ferrero retrage din procesul de distribuție către magazine specialitățile sale de ciocolată. Căldura este inamicul ciocolatei și ar putea dăuna calității produselor. Acesta este motivul pentru care vara specialitățile de ciocolată Ferrero nu sunt disponibile la vânzare.

Pe parcursul anului, grupul Ferrero colaborează cu aproximativ 1.011 degustători care analizează textura, aroma și gustul individual al specialităților. Ferrero Rocher, de exemplu, este supus la peste 18.536 de degustări pe sezon.

Materiile prime sunt supuse unor testări constante, de la momentul recoltării și ulterior, printr-o serie de procese ce implică verificări și analize regulate ale gustului și ale texturii, inspecții ale furnizorilor și proceduri de siguranță a alimentelor, pentru a asigura controlul asupra materiilor prime.


FOTO: Pixabay