Reuters: OTP a cumpărat Banca Românească

Alexandra Pele 21/07/2017 | 14:26 Ştiri
Reuters: OTP a cumpărat Banca Românească

Banca ungară OTP a cumpărat subsidiara locală a elenilor de la National Bank of Greece (NBG), Banca Românească, potrivit unor surse citate de Reuters.

”S-a ajuns la o înțelegere. Sucursala NBG va fi vândută către OTP”, spune una dintre sursele citate de presa internațională.

Reprezentanții OTP au anunțat public că sunt în cursa pentru preluarea activelor băncilor aflate la vânzare, achiziția făcând parte din strategia lor de extindere în regiune.

NBG plănuiește să vândă mai multe active din Balcani, inclusiv operațiunile din România, pentru a-și finaliza planul de restructrare agreat cu autoritățile europene, a precizat directorul executiv al grupului Leonidas Fragiadakis.

”Acest eveniment de M&A a fost foarte anticipat”, a declarat analistul Norbert Harcsa, de la Ipopema, pentru Reuters. ”OTP ar putea avea o cotă de piață de 3,6% în România față de targetul de 5% al managementului”, a adăugat el.

OTP, care își va mări rețeaua cu 110 sucursale, ar trebui să restituie, în cadrul înțelegerii, un împrumut de 550 de milioane de euro pe care Banca Românească l-a primit de la NBG.

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste șapte ani în presă, Alexandra Pele acoperă domeniile finanțe, bănci și asigurări. Anterior, a lucrat la departamentul economic al ziarului Gândul și la cursdeguvernare.ro.