Rețeaua Regina Maria a investit peste 70 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical național

NewMoney 25/05/2017 | 16:45 Ştiri
Rețeaua Regina Maria a investit peste 70 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical național

Bilanțul investițiilor realizate de Rețeaua de sănătate Regina Maria în perioada 2010-2017 a ajuns la peste 70 de milioane de euro, cifră în care sunt incluse modernizările sau extinderea locațiilor deja existente, dotarea acestora cu aparatură medicală de ultimă generație, dar și deschiderea de noi unități.

Furnizorul medical privat cu 37 de locații proprii, peste 2 milioane de pacienți și peste 400.000 de abonați corporate și vizează extinderea rețelei și dublarea valorilor până în anul 2020, atât pentru numărul de locații și de pacienți, cât și pentru portofoliul de abonați.

“Un procent semnificativ din sumele investite, anual, de către Regina Maria, este susținut de veniturile obținute din abonamentele medicale. În 2016, segmentul corporate a reprezentat 30% din totalul cifrei noastre de afaceri de 91 de milioane de euro. După 21 de ani de abonamente medicale, putem afirma cu tărie că sistemul medical din România s-a dezvoltat direct proporțional cu cererea pentru aceste pachete de prevenție”, a spus Fady Chreih (foto), CEO al rețelei Regina Maria.

În 2017, Regina Maria își propune o creștere de 15% a numărului de abonamente corporate.

Anul trecut, Rețeaua de sănătate Regina Maria a înregistrat cea mai mare creștere a portofoliului de pachete medicale, de peste 20%, cu 10% peste valoarea bugetată. Iar acest succes se reflectă și în investițiile pe care furnizorul medical le are în plan pentru anul în curs.

În 2017, Rețeaua de sănătate Regina Maria are în derulare 18 proiecte de dezvoltare, constând în extinderi, relocări și modernizări ale locațiilor existente, achiziții, dar și proiecte greenfield. În total, aceste 18 proiecte vor pune la dispoziția pacienților peste 23.000 de metri pătrați de servicii medicale.

De la începutul anului, operatorul privat de sănătate a marcat deschiderea a trei locații noi doar în București: Policlinica Victoria, Laboratorul Central și Policlinica Perla.

În prezent, Regina Maria are peste 3500 de angajați, dintre care 1700 sunt medici, iar pentru 2017 este estimat că se vor crea încă 600 de locuri noi de muncă. Un aport consistent în îndeplinirea acestui obiectiv îl va avea deschiderea spitalului din Cluj Napoca, o investiție totală de 15 milioane de euro, care va crea și 300 de locuri noi de muncă.