Retailerul online de mobilă și decorațiuni Bonami a ajuns la afaceri de 3 milioane de euro într-un singur an

Andreea Neferu 19/10/2017 | 11:57 Ştiri
Retailerul online de mobilă și decorațiuni Bonami a ajuns la afaceri de 3 milioane de euro într-un singur an

Bonami, retailer online de origine cehă, specializat în comercializarea de mobilă, decorațiuni interioare și produse pentru casă, a ajuns la afaceri de aproape 3 milioane de euro în primul an de funcționare pe piața locală.

Bonami a fost lansat pe piața locală în octombrie anul trecut și, de atunci, peste 600.000 de persoane s-au înregistrat pe platforma online a retailerului. Portofoliul Bonami include 15.000 de produse.

Bonami a fost fondat în Cehia în 2013, iar ulterior a intrat și în Polonia și Slovacia, România fiind a treia piață externă pe care retailerul s-a extins.

Printre retailerii online care activează pe piața home&deco se numără și Vivre, companie fondată de antreprenoarea Monica Cadogan.

În peisajul e-commerce românesc există circa 5.000 de magazine online re­levante din punct de vedere al tra­­fi­­cului și comenzilor, potrivit estimă­­ri­­lor GPeC, care organizează evenimente de e-commerce și marketing online și fur­­ni­­zea­­ză statistici despre această piață. Iar ten­­din­­ța co­­mer­­țului online este de creș­­te­­re acce­­le­­ra­­tă, având în vedere că piața de profil ar putea ajunge anul acesta la 2,5 miliarde de euro, față de 1,8 miliarde de euro în 2016.


Sursă foto: Bonami.ro

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.