Restaurantele McDonald’s România, din nou profit-record în 2016

Cristina Dobreanu 15/05/2017 | 14:17 Ştiri
Restaurantele McDonald’s România, din nou profit-record în 2016

În primul an în care restaurantele McDonald’s din România au funcționat sub umbrela maltezilor de la Premier Capital, divizie a Hili Ventures, vânzările au urcat cu 18,5%, până la 606 milioane de lei (134 de milioane de euro), potrivit informațiilor obținute de NewMoney.

Și profitul a urcat cu 17% până la 52 de milioane de lei (11,6 milioane de euro), fiind al doilea an consecutiv in care lanțul de fast-food înregistrează un profit-record.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mari 10 tranzacţii care au avut loc anul trecut în România

La începutul anului trecut, grupul american McDonald’s a anunțat că cedează franciza celor 67 de restaurante din România companiei malteze Premier Capital. Tranzacția s-a ridicat la 65,3 milioane de dolari (60 de milioane de euro). Ca urmare a schimbării acționariatului, compania McDonald’s România funcționează sub numele de Premier Restaurants România (ai cărei acționari sunt Premier Capital BV, o subsidiară a companiei malteze, cu 90%, și Daniel Boaje, directorul operațiunilor locale a McDonald’s, cu 10%).

Anul trecut au fost inaugurate două unități, în centrele comerciale Veranda și ParkLake. În paralel cu deschiderea din Veranda Mall, restaurantul situat în zona Obor a fost închis. McDonald’s are deschise în România 68 de restaurante și o prezență în 21 de orașe. La nivel național, compania are peste 3.000 de angajați.

CITEȘTE ȘI: Asaltul Big Mac sau cum să seduci Generația Y

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.