Renault a emis obligaţiuni în yeni în valoare de 1,6 miliarde de dolari

Andrei Dumitru 23/12/2022 | 10:35 Ştiri
Renault a emis obligaţiuni în yeni în valoare de 1,6 miliarde de dolari

Producătorul francez de automobile Renault a emis obligaţiuni în valoare de 210 de miliarde de yeni (1,6 miliarde de dolari) cu scadenţă în decembrie 2026 şi un cupon de 2,80%, a anunţat joi grupul, adăugând că emisiunea a evidenţiat interesul investitorilor japonezi, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

”Registrul final de comenzi s-a ridicat la aproape 300 de miliarde de yeni, scoţâmd în evidenţă încrederea mare a investitorilor de retail japonezi în strategia Grupului Renault, precum şi a transformării în curs a acestuia”, a spus Renault.

La începutul acestei luni, preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, a declarat că are în continuare încrede în rezultatul discuţiilor cu partenerul său japonez Nissan.

Renault vrea ca Nissan să investească într-o nouă unitate de vehicule electrice pe care intenţionează să separe ca parte a unei reorganizări majore.

Nissan doreşte ca Renault să vândă o parte din participaţia de aproximativ 43% la compania japoneză pentru a-i pune pe cei doi producători auto pe picior de egalitate.