RE/MAX: Cea mai mare tranzacție intermediată anul trecut a fost un teren din Cluj. Preț: 250 de euro/metru pătrat

Andreea Neferu 20/03/2017 | 14:01 Ştiri
RE/MAX: Cea mai mare tranzacție intermediată anul trecut a fost un teren din Cluj. Preț: 250 de euro/metru pătrat

Rețeaua de francize de agenții imobiliare RE/MAX România a ajuns la afaceri totale de 1,5 milioane de euro anul trecut, în creștere cu 50% față de 2015, în contextul în care a intermediat tranzacții imobiliare în valoare totală de 100 de milione de euro, un plus de 130%.

„2016 a fost un an productiv pentru companie. Numărul tranzacțiilor intermediate de birourile rețelei RE/MAX România din 11 orașe s-a triplat comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.000 de vânzări, respectiv închirieri”, a spus Răzvan Cuc (foto), director regional RE/MAX România.

Circa 79% din tranzacțiile intermediate de birourile rețelei se află pe segmentul rezidențial, iar restul de 21% au fost proprietăți din zona de birouri, comerciale și terenuri. De altfel, una dintre cele mai mari tranzacții a fost cea prin care un dezvoltator imobiliar a cumpărat cu circa 2,5 milioane de euro un teren de un hectar în Cluj-Napoca. Tot în zona Clujului, RE/MAX a intermediat vânzarea unei clădiri de birouri de 1.700 de metri pătrați pentru circa 1,5 milioane de euro. De altfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacții imobiliare, urmate fiind de cele din București și Brașov.

RE/MAX are 17 birouri în România și 170 de angajați, iar planurile pentru 2017 includ extinderea la 25 de birouri, 250 de agenți și o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro din comisioanele tranzacțiilor.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.