Reguli speciale în caz de infectare COVID într-o grupă de preşcolari

Elena Marinescu 17/01/2022 | 21:34 Ştiri
Reguli speciale în caz de infectare COVID într-o grupă de preşcolari

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a precizat luni că, în situaţia confirmării unui caz pozitiv de infectare cu COVID-19 într-o grupă de preşcolari, Direcţia de Sănătate Publică stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun, în conformitate cu prevederile ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a făcut luni mai multe precizări în legătură cu punerea în aplicare a ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind siguranţa sanitară în unităţile de învăţământ în contextul pandemiei.

Precizări privind punerea în aplicare a Ordinului Comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările şi completările ulterioare. În urma anchetei epidemiologice, în situaţia confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preşcolari, Direcţia de Sănătate Publică stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun în conformitate cu prevederile ordinului comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările şi completările ulterioare şi Metodologiei INSP. Astfel, contacţii direcţi vor intra în carantină timp de 10 zile„, se arată într-un comunicat al IŞMB.

Totodată, afirmă IŞMB, preşcolarii care nu au fost identificaţi de către DSP drept contacţi direcţi vor continua activitatea cu prezenţă fizică. Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat, săptămâna trecută, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).