Regina Maria lansează un pachet de consultații și analize post COVID pentru copii

Andrei Dumitru 04/03/2021 | 13:22 Ştiri
Regina Maria lansează un pachet de consultații și analize post COVID pentru copii

Rețeua de sănătate Regina Maria anunță lansarea unui pachet de monitorizare post COVID pentru pediatrie, care cuprinde servicii medicale adaptate vârstei și nevoilor micilor pacienți.

Noul pachet de monitorizare a sănătății copiilor infectați și vindecați de COVID-19 face parte din serviciile Clinicii POST COVID.

Odată cu redeschiderea școlilor, au revenit în atenție statisticile internaționale privind infecția SARS-COV-2 la copii, îngrijorarea fiind dublată și de știrile privind răspândirea bolii în instituțiile de învățământ din România. Potrivit companiei, studiile internaționale arată că, deși majoritatea copiilor și adolescenților prezintă forme ușoare de boală, efectele acesteia se pot manifesta pe termen lung.

În general, copiii trec prin infecția cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime. Posibilitatea de a prezenta simptomatologie sugestivă intervine în cazul copiilor peste 10 ani, având un risc mai mare să dezvolte PIMS – sindrom inflamator multisistemic.” declară Nirvana Georgescu, Quality and Patient Safety Director, Rețeaua de sănătate Regina Maria. „Nu există, până în acest moment, un protocol care să ghideze medicii pediatri sau de familie în managementul perioadei post covid în cazul pacienților pediatrici, motiv pentru care ne-am dorit să venim în ajutorul părinților cu un pachet de servicii dedicat micilor pacienți.” completează Nirvana Georgescu.

Pachetele de analize și consultații post COVID-19 de pediatrie, disponibile în policlinicile Regina Maria din București și din țară, conțin o serie de analize și consultații pentru a evalua starea generală de sănătate. Testele pentru anticorpi vor detecta răspunsul imun la infecția cu COVID-19, informație necesară pentru completarea tabloului general al stării de sănătate. Medicul pediatru, care va urmări evoluția fiecărui caz în parte, va formula recomandări în funcție de rezultatele fiecărui pacient.