Regina Maria investește 15 milioane de euro în primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca

Gabriel Bucur 13/09/2017 | 17:20 Ştiri
Regina Maria investește 15 milioane de euro în primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca

Rețeaua de sănătate Regina Maria continuă investițiile și va inaugura, la începutul anului 2018, primului spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca, o unitate medicală de importanță regională, care va deservi și pacienții din județele limitrofe.

Totodată, noua unitate din Cluj, cea mai mare investiție pe care Regina Maria o face în afara Bucureștiului, este singura cu specific de chirurgie minim-invazivă din oraș. Spitalul se va întinde pe patru etaje, va avea o suprafață de 7.000 de metri pătrați și va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulți și copii, ambulatoriu multidisciplinar și o serie de specialități medicale și chirurgicale pentru adulți și copii.

Valoarea totală a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro. Noul spital regional „va dispune de cea mai modernă tehnologie medicală și că va fi axat pe chirurgie laparoscopică minim-invazivă, devenită deja un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. Totodată, ne propunem să aducem aici expertiza noastră în obținerea acreditărilor internaționale pentru spitale. Regina Maria are deja două spitale acreditate de organisme internaționale – americane și europene”, a precizat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate Regina Maria.

În aproape zece ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, furnizorul medical privat a făcut investiții de peste nouă milioane de euro. Suma a fost alocată pentru deschiderea și modernizarea unităților medicale, extinderi, dar și pentru achiziția de aparatură medicală modernă. Totodată, în 2017, Regina Maria s-a extins la nivel local și prin două achiziții: Prompt URG, serviciul de ambulanță privată și îngrijire la domiciliu, și laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul local pe zona de anatomie patologică și citologie.

„Clujul devine, pentru Regina Maria, noua capitală a sănătății. Orașul a reprezentat dintotdeauna pentru noi un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național; a fost primul oraș în care ne-am extins, la începutul lui 2008, și în care, ulterior, am direcționat cele mai mari bugete de investiții, după București”, a mai declarat Fady Chreih.

În prezent, Regina Maria Cluj este formată din două policlinici, două laboratoare, un punct de recoltare, un centru de medicina muncii și un centru de expertiză în diabet, nutriție și boli metabolice. Aici, furnizorul medical are peste 300 de angajați, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialități medicale.

În anul 2016, 150.000 de pacienți au trecut pragul policlinicilor din oraș, iar medicii Regina Maria Cluj au acordat peste 210.000 de consultații și au efectuat peste 420.000 de analize de laborator, în creștere atât la semestru, cât la an. Totodată, pe zona corporate, Regina Maria Cluj are în portofoliu 30.000 de abonamente medicale.

Rețeaua de sănătate Regina Maria își propune să dezvolte la Cluj și un centru regional de referință pentru medicina de laborator, fapt pentru care a achiziționat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pieței locale pe zona de anatomie patologică și citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experiență de aproape zece ani în Cluj-Napoca și reunește 18 medici specialiști.

Rețeaua de sănătate Regina Maria totalizează 4.600 de angajați, 39 de locații proprii, patru spitale, trei centre cu spitalizare de zi, două maternități, opt campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 20 de laboratoare de analize, o bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară. Unitățile medicale proprii deservesc peste 2,2 milioane de pacienți, iar portofoliul furnizorului medical privat include peste 430.000 de abonamente medicale.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.