Regina Maria a investit 4,5 milioane de euro într-un laborator automatizat

Andreea Neferu 11/04/2017 | 16:24 Ştiri
Regina Maria a investit 4,5 milioane de euro într-un laborator automatizat

Rețeaua privată de clinici Regina Maria, deținută de fondul de investiții Mid Europa Partners, a investit aproape 4,5 milioane de euro într-un laborator automatizat, primul centru de referință Roche Diagnostic de pe plan local pentru biochimie și imunologie. Investiția în amenajarea spațiului se ridică la aproape 1 milion de euro, în timp ce sistemele medicale cu care a fost dotat laboratorul au presupus investiții de 3,5 milioane de euro.

Laboratorul Central Regina Maria deservește, zilnic, 2.200 de pacienți din rețea și are o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste. Laboratorul are o suprafață totală de 2.700 de metri pătrați, iar amenajarea acestuia a fost realizată în decursul a șapte luni.

„Specialiștii din Laboratorul Central au la dispoziție cele mai performante echipamente de diagnostic, unele dintre ele unice în România, ceea ce presupune beneficii directe pentru medicii clinicieni, dar, mai ales, pentru pacienții pe care îi avem în grijă”, a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

„Eroarea umană este aproape de zero pentru că fiecare probă intră în circuit cu un cod de bare unic, urmărit permanent în sistemul IT”, a afirmat Olimpia Enache, Chief Operations Officer în cadrul Regina Maria.

Rețeaua de sănătate ar 35 de locații proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternități, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistică, 17 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 180 de policlinici partenere în țară.

Regina Maria concurează pe piaţa ser­viciilor medicale private cu jucători pre­cum  MedLife, Medicover, Sa­na­dor sau Gral.


FOTO: Regina Maria

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.