Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a reluat activităţile, la patru zile de la moartea prinţului Philip

NewMoney 14/04/2021 | 14:12 Ştiri
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a reluat activităţile, la patru zile de la moartea prinţului Philip

La patru zile de la moartea soţului ei, prinţul Philip, vineri, la vârsta de 99 de ani, regina Elisabeta a II-a şi-a reluat angajamentele. Potrivit The Guardian, regina a găzduit marţi o ceremonie la castelul Windsor pentru pensionarea lui William Peel, care a ocupat funcţia de Lord Chamberlain, funcţionar la curte, alături de monarh.

William Peel oficia alături de ea ca Lord Chamberlain din 2006.

William Peel a organizat detaliile privind funeraliile prinţului Philip care vor avea loc sâmbătă la Capela Saint-George. El a părăsit funcţia şi i-a predat misiunea lui Andrew Parker, fost spion MI5, cu o săptămână înainte de moartea ducelui de Edinburgh. Noul Lord Chamberlain şi-a preluat funcţia la 1 aprilie.

Decesul prinţului Philip a îndoliat Marea Britanie: numeroşi cetăţeni britanici au depus flori în faţa Palatului Buckingham şi la Castelul Windsor. Toţi membrii familiei regale i-au adus omagii.

Regina Elisabeta, care a fost căsătorită cu ducele de Edinburgh timp de 73 de ani, a fost discretă în ultimele zile, exprimându-se prin fiul său, prinţul Andrew”. Ea a descris pierderea ca un mare gol în viaţa sa”, a declarat prinţul Andrew.

Din cauza pandemiei, doar 30 de persoane vor putea asista la ceremonie în capelă. Toţi vor trebui să poarte măşti şi vor fi interzise imnurile. Prinţul Harry a venit în Marea Britanie fără soţia sa Meghan Markle, care a fost sfătuită de medic să nu călătorească fiind însărcinată.