Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România, după anunțul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim

NewMoney 25/03/2019 | 12:37 Ştiri
Regele Iordaniei îşi anulează vizita în România, după anunțul Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei la Ierusalim

Regele Abdullah II al Iordaniei şi-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ambasada României în Israel se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim, conform arabnews.com, citat de News.ro.

„Majestatea sa Regele Abdullah II îşi anulează vizita în România care fusese programată să înceapă luni”, a informat Ministerul de Externe al Iordaniei.

Conform presei Iordaniene, Regele Abdullah urma să aibă întrevederi bilaterale cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu oficiali ai Parlamentului.

Cele dăuă ţări ar fi urmat să semneze un acord şi două memorandumuri de înţelegere în diverse domenii. De asemenea, cu ocazia vizitei, urma să aibă loc şi un forum de afaceri pentru mediul privat din cele două ţării.

Viorica Dăncilă a anunţat duminică la Washington mutarea ambasadei României la Ierusalim.

„De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi, în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Viorica Dăncilă în aplauzele sălii.

Dăncilă a precizat că susţinerea faţă de Israel şi de comunitatea evreiască constituie preocuparea constantă a Guvernului.


Foto: AFP/Mediafax