Contract record în IT. 13 miliarde de dolari pentru o platformă online de tranzacționare bursieră

Elena Marinescu 20/02/2020 | 20:49 Ştiri
Contract record în IT. 13 miliarde de dolari pentru o platformă online de tranzacționare bursieră

Achiziție uriașă în IT-ul mondial, la început de 2020: banca americană Morgan Stanley a ajuns, joi, la un acord definitiv pentru a cumpăra o platformă de tranzacționare la bursă, pentru aproximativ 13 miliarde de dolari, achiziție ce va fi efectuată în totalitate în acțiuni, scrie New York Times.

Achiziționarea platformei de tranzacționare bursieră E-Trade de către banca de investiții are nevoie de aprobări din partea organismelor de reglementare relevante.

E-Trade are peste 5,2 milioane de conturi de clienți, cu active retail de peste 360 de miliarde de dolari. Un pionier al tranzacțiilor bursiere electronice, E-Trade a fost fondată în anul 1982, la Palo Alto, California, de către William A. Porter și Bernard A. Newcomb.

Porter, care a murit în anul 2015, la vârsta de 86 de ani, și Newcomb, care are acum 76 de ani, sunt considerați creatorii primei platforme electronice de tranzacționare, transmite StartupCafe. Compania, listată la bursa Nasdaq, a avut în anul 2018 venituri de peste 2,8 miliarde de dolari.

Pe lângă tranzacții bursiere, platforma se ocupă și de acordarea de împrumuturi, administrarea de credite pentru studenți, online banking, cash management, consultanță.