Record de turiști pe litoral. Stațiunea Mamaia a fost ocupată peste 60% în weekend

Florel Manu 26/06/2017 | 13:35 Ştiri
Record de turiști pe litoral. Stațiunea Mamaia a fost ocupată peste 60% în weekend

Stațiunea Mamaia a avut un grad de ocupare în weekendul ce a trecut de peste 60%, spun operatorii din turism. „Se vede că am început sezonul mai devreme. Este cald și au venit mai mulți turiști ca anul trecut”, spune Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor pentru Promovare Turistică (FAPT).

Un număr record de turiști a fost înregistrat și în zona de sud a litoralului românesc, la Vama Veche, dar și la Saturn și Venus. Gradul de ocupare în stațiunea Venus a crescut simțitor în ultimii trei ani, pe fondul „investițiilor susținute”, potrivit Corinei Martin.

Hotelierii spun și ei că au înregistrat fluxuri de turiști asemănătoare cu cele din vârful sezonului. „Va fi un an turistic bun”, remarcă Dragoș Răducan, prim-vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Acesta spune că, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul turiștilor care au venit pe litoral este mai mare cu circa 20%. Numărul mare de turiști este explicat și din prisma prețurilor care sunt încă destul de accesibile față de vârful sezonului.

Interesul turiștilor pentru litoralul românesc a crescut după ce mai mulți hotelieri au investit în creșterea gradului de confort. Însă și așa ar putea să apară probleme. „Acum suntem ca în Turcia acum 15-20 de ani. Resorturile aveau condiții excepționale, iar afară era praf și infrastructura lipsea”, explică Răducan.

Antreprenorii din industria turismului spun că 2017 este posibil să fie cel mai bun din ultima perioadă, în condițiile în care stațiuni ca Mamaia, Venus, Saturn sunt ocupate aproape la întreaga capacitate pentru întreaga lună august și sfârșitul lui iulie.

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.