Record de trafic: aeroporturile bucureștene au ajuns la 33.000 de pasageri pe zi

Andreea Neferu 31/07/2017 | 13:15 Ştiri
Record de trafic: aeroporturile bucureștene au ajuns la 33.000 de pasageri pe zi

Cele două aeroporturi bucureșteane – Henri Coandă Otopeni şi Băneasa Aurel Vlaicu – au încheiat primele șase luni ale acestui an cu un trafic aerian de 5,92 milioane pasageri, în creștere cu 20,5% față de aceeași perioadă a anului trecut. În acest context, Compania Națională  Aeroporturi București, care gestionează cele două aeroporturi, spune că estimările privind traficul total de anul acesta, care indică 12 milioane de pasageri, ar putea fi depășite.

Aeroportul Henri Coandă Otopeni a înregistrat cei mai mulți pasageri – 5,91 milioane.

Astfel, aproape 33.000 de oameni au călători în fiecare zi a primului semestru de pe sau către aeroporturile din București, potrivit calculelor NewMoney.

”Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european”, spun reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București. Astfel, în primele șase luni ale anului 2017, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a ajuns la 61.800 (aterizări și decolări), în creștere cu 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din aceste aterizări și decolări, 55.700 au fost înregistrate pe aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Pe aeroportul Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 41 de companii aeriene, care transportă pasageri către 152 de destinaţii.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.