Realitatea TV se închide din 30 octombrie. CNA nu i-a mai prelungit licenţa

NewMoney 29/10/2019 | 12:49 Ştiri
Realitatea TV se închide din 30 octombrie. CNA nu i-a mai prelungit licenţa

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă publică marţi, nu a mai prelungit licenţa postului Realitatea TV.

Realitatea TV a fost lansat în 2001. Potrivit paginademedia.ro, membrii CNA au analizat cererea de prelungire a licenţei postului de televiziune, însă au votat împotrivă întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentaţia necesară.

Realitatea Media, în insolvență de 8 ani

Realitatea Media, aflată în insolvenţă de opt ani, nu are un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal necesar prelungirii licenţei audiovizuale.

Au existat doar patru voturi pentru prelungirea licenţei, din cei zece membri prezenţi, deşi era nevoie de cel puţin şase pentru ca cererea să fie admisă.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis şi Răsvan Popescu au fost „pentru”. „Împotrivă” au fost Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălaşa, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu. Orsolya Borsos s-a abţinut.

Realitatea ar putea emite în continuare pe altă licență

Potrivit paginademedia.ro, la scurt timp după ce a votat neprelungirea licenței Realitatea TV, consiliul a aprobat, în unanimitate, modificarea licenței Realitatea Plus, operată de compania Geopol International, a lui Cozmin Gușă.

Concret, Realitatea Plus va avea aceeași emisie ca cea pe care Realitatea TV a avut-o până acum. Pe de altă parte, postul nu este în lista must carry și nu se află în grilele tuturor cabliștilor, așa cum era Realitatea TV.

Din datele prezentate de biroul tehnic al CNA, postul este prezent în grila unor mici cabliști și sunt în discuții cu UPC și RCS.