Reacția Uber și Taxify după ce Guvernul a anunțat că va da OUG pentru modificarea legii taximetriei

NewMoney 21/03/2019 | 16:02 Ştiri
Reacția Uber și Taxify după ce Guvernul a anunțat că va da OUG pentru modificarea legii taximetriei

Uber și Taxify au reacționat după ce Guvernul le-a promis transportatorilor că săptămâna următoare va emite Ordonanța pentru modificarea legii taximetriei, care ar putea interzice serviciile alternative de transport.

Reprezentanţii COTAR au anunţat că nu renunţă la protestul de joi, spunând că vor ieşi în stradă cu cele 5.000 de maşini din toată ţara, pentru a arăta Guvernului că nu se mai lasă „păcăliţi”.

„Aceeaşi promisiune ne-a mai stopat acţiunile, trei ani la rând. Până când nu vedem în vigoare OUG promis, cu eliminarea sintagmei „în mod repetat”, cu trecerea activităţii de „rent a car” la Ministerul Transporturilor, nu renunţăm la programul de proteste anunţat”, a spus preşedinte COTAR, Vasile Ştefănescu, potrivit News.ro.

Peste 5.000 de mașini erau așteptate  astăzi țn Capitală, din toată țara, însă protestul s-a terminat mai devreme decât era programat, după ce Executivul i-a asigurat pe transportatori că cerințele le vor fi aprobate în prima ședință de Guvern.

Comunicatul Uber și Taxify:

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog și îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislației de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate și nu interzise.

Până când vom avea și în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor țări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potențială Ordonanță de Urgență, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori și a zecilor de mii de șoferi care folosesc platformele noastre pentru a-și câștiga existența.

Peste 2 milioane de oameni din România folosesc în mod activ Uber, Taxify sau alte aplicații similare. 1 din 10 români folosesc și apreciază aceste servicii pentru că sunt accesibile, sigure, de calitate și de încredere. Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicațiile noastre ca pe o alternativă la mașina personală, în timp ce 9 din 10 își doresc ca autoritățile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative și să nu le limiteze.

Până acum, această nouă industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câțiva ani. În același timp, am contribuit la crearea și menținerea a zeci de mii de locuri de muncă care aduc noi taxe la bugetele publice. Potențialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autoritățile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării și rezolvarea crizei parcărilor din marile orașe.

Împărtășim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate”.


Foto: Mediafax